wrapper

Данас је у Свечаној сали града Лесковца уприличено потписивање уговора са медијским кућама чији пројекти из области јавног информисања ће, на основу мишљења стручне комисије допринети бољем упознавању грађана са различитим сегменатима друштва попут привредног развоја, културе, здравства, екологије, социјалне заштите, националних мањина. Из буџета града за финансирање 26 пројеката ће бити издвојено 30 милиона динара. 

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је истакао да су потраживања медијских радника ове године била више него дупла у односу на планирану суму - скоро 72 милиона динара. „Сматрам да Лесковац, у односу на свој буџет, за суфинансирање медијских пројеката издваја солидна средства. Суму смо од почетних 10 милиона у 2015. години, повећали на 30 милиона динара, колико је издвојено прошле и ове године.

Честитам медијским радницима чији пројекти су ове године прошли конкурс и према оцени комисије завредили пажњу. Захваљујем комисији која је професионално урадила свој посао.

Уважени медијски радници, ваша улога у друштву је велика. Свесни смо тежине вашег посла зато ћемо се увек трудити да вас подржавамо и омогућимо да несметано обављате свој посао. Лесковац је град који има озбиљне и одговорне представнике медија а локална самоуправа улаже максимални труд да свима вама изађе у сусрет, да вам благовремено одговори на све захтеве, пружи све информације од значаја за наше суграђане и омогући несметано обављање посла.“

Виолета Стошић, новинарка ТВ К1, се обратила у име присутних посленика јавне речи и казала да је период иза нас био у знаку короне: „У том периоду смо се вратили правим вредностима и схватили шта је битно, образовање, здравство, спорт, све се то некако постигло, али оно што је чињеница је да све то што се ради, никада неће доћи до људи који то треба да знају, ако нема посленика јавне речи који доносе праву информацију у право време, јер права информација у право време значи све.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија