wrapper

Данас је у центру града промовисан и подељен најновији број Лесковачког гласник у којем се становници Лесковца могу упознати са најзначајнијим догађајима у последњих неколико месеци.

Нови број Лесковачког гласила промовисала је Aлександра Ђорђевић, члан Градског већа:

„У првом плану се налазе посете министара у Влади Републике Србије – Ирене Вујовић која је задужена за област заштите средине и Бранка Ружића, министра просвете, науке и технолошког развоја.

Када је реч о имунизацији и противепидемијским мерама, крајем прошле године је започета вакцинација становника који на располагању имају четири вакцине Фајзер, Спутњик, Астра Зенека и Синофарм, али је значајно и то што је лесковачки Дом здравља богатији за савремено санитетско возило вредно 47.000 евра. Град Лесковац је и ове године пензионерима са примањима испод 30.000 динара и корисницима социјалне помоћи уделио пакете помоћи за које је из буџета града издвојено 17,4 милиона динара. Породице са три или више деце су добиле могућност смањења трошкова преко картице Три плус, док је за свако новорођенче на територији града обезбеђено ауто седиште.“

„Неки од пројеката који су се нашли у овом броју гласника а значајни су за грађане Лесковца - рехабилитација деонице од моста у Манојловцу до Горње Слатине која вреди 15,6 милиона динара; замењене су старе живине сијалице модерном ЛЕД расветом; у селу Номаница је изграђена улица вредна 3,8 милиона динара, почели су радови на реконструкцији једне од најпрометнијих саобраћајница Булевар Николе Пашића, вредни 268 милиона динара. Значајно је и то што је Ватрогасно-спасилачка јединица је добила ново савремено возило у вредности од 800.000 евра а након 13 године је захваљујући пројекту Магија синергије, на улице нашег града враћен воз Роштиљко који вреди 52.000 евра,“ – додала је Ђорђевићева.

О свему овоме детаљније се можете информисати у најновијем издању Лесковачког гласника.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија