wrapper

Лесковачка компанија „Мабо“ у Лесковцу послује од 2003. године, запошљава 20 радника и претежно се бави производњом хемијских производа за индустрију, широку потрошњу, аутокозметику и одржавање топлотно-расхладних уређаја.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић посетио је данас компанију „Мабо“ са својим сарадницима. Након обиласка компаније градоначелник је говорио о својим утисцима и казао:

„Посвећеним радом, квалитетом производа, иновацијама и стручним кадром ова фирма се изборила за своје место на тржишту и другим привредницима може служити као пример. Посебно је од значаја недавно основани Центар за развој нових производа и технологија и рециклаже. Ова чињеница додатно говори о друштвеној одговорности и еколошкој свести ове фирме. Стварање доброг пословног амбијента је наш приоритет и ми ћемо по четврти пут постати град са БФЦ сертификатом, привлачан за домаће и стране инвеститоре. Сарадња са људима који доприносе развоју привреде је веома битна за наш град. Праксу коју смо започели пре седам година наставићемо у континуитету. И чињеница је да више пажње посвећујемо домаћим компанијама за које смо сигурни да ће остати да послују у Лесковцу.“

Власник компаније „Мабо“, професор Слободан Станковић се захвалио градоначелнику на издвојеном времену за посету фирми и истакао чињеницу да је градоначелник Цветановић први представник локалне самоуправе који је посетио компанију. Станковић је говорио о производима „Маба“ и о томе да својим производима снабдевају многа велика предузећа у Србији.

„Производимо око 200 производа од чега се око трећине налази на нашем тржишту, и планирамо да запослимо што више младих људи у Центру за развој како би нам помогли у пласирању остатка наших производа“ – казао је Станковић и додао да су ове године први пут извезли своје производе на тржиште Африке.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија