wrapper

Данас је у Свечаној сали Града Лесковца потписан протокол о сарадњи између Центра за заштиту трговине људима и Града Лесковца.

„Трговина људима је глобални феномен. Погађа земље у политичкој и економској транзицији, неразвијене земље и земље у развоју, земље у рату и оне које су претрпеле ратна дешавања.

Нажалост на овај феномен није имуна ни наша земља, ни наш град. Из тог разлога је, на моју иницијативу,  Градско веће новембра месеца 2013. године донело одлуку да се  формира  ,,Локални координациони тим за борбу против трговине људима“ у нашем граду. Тим је формиран са циљем оснаживања системског партнерства у спровођењу Националне стратегије за борбу против трговине људима.  Чланови локалног координационог тима за борбу против трговине људима су представници Полицијске управе Лесковац, Центра за социјални рад Лесковац, Дома здравља Лесковац, Црвеног крста из нашег града, Вишег јавног тужилаштва Лесковац, Вишег суда у Лесковцу, као и Канцеларије за младе из нашег града,“ – истакао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

На крају се градоначелник захвалио што су Лесковац, као пети град по броју становника у Србији, као град који има добре републичке и локалне институције укључили у ову иницијативу, са убеђењем да ће Лесковац бити добар део тима.

Испред Центра за заштиту трговине људима обратила се Александра Љубеновић, директорка Центра, и казала:

„Данас имам изузетну част и задовољство да први пут откад Центар за заштиту жртава постоји уопште потписујем протокол са неким градом. Као што је градоначелинк рекао можда је Град Лесковац град који је пети по броју становника у Србији, али верујте да сте први уз нас, уз Центар за заштиту жртава трговине људима, који имате најбоље резултате у спречавању  ове пођасти 20. века“.

Нагласила је да са Градом Лесковцем има изузетну сарадњу и зато и јесте први град са којим се потписује сарадња. Циљ потписивања овог протокола јесте унапређење сарадње, превентивно,  и у неком будућем периоду отварање прихватног центра за жртве трговине људима.

Нагласила је да сарадња између ове републчке и локалних самоуправа мора да ојача, да буде од већег значаја .

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија