wrapper

У свечаној сали Града Лесковца данас је подељен 21 уговор о донацији корисницима ХЕЛП-овог програма „Подршка социо-економској стабилности у региону Западног Балкана“.

Четрнаест мушкараца и седам жена потписало је уговоре о донацији опреме, просечне вредности од 2400 евра, за започињање и/или развој 5 занатских и 16 услужних делатности.

Реализацију пројекта "Подршка социо-економској стабилности у региону Западног Балкана" уз донаторску подршку Владе Немачке, ХЕЛП је започео априла 2017. и реализоваће га до краја јануара 2019. године. Вредност дела пројекта за Град Лесковац износи 120 хиљада евра, са учешћем Града у директним трошковима за набавку опреме у износу од 48 хиљада евра.

ХЕЛП је од 2005. године у сарадњи са Градом реализовао 6 пројеката подршке самозапошљавању и запошљавању у Лесковцу у вредности од преко 830 хиљада евра и то доделом 302 појединачна гранта у опреми и за једно удружење – кооперативу, уз учешће Града од скоро 23 одсто од вредности реализованих програма, (око 190 хиљада евра).

„Циљ Града је да кроз ове подстицаје будућим предузетницима олакша покретање сопствене пословне делатности, али и да постојећим омогући даљи развој и створи услове за отварање нових радних места. Јачање предузетништва, охрабривање младих и других категорија становништва за покретање сопственог посла и запошљавање један је од важних задатака Града,“ – истакао је градоначелник приликом обраћања.

Потписивању је присуствовала и менаџерка за економски развој ХЕЛП-а, Маша Бубањ, а поред ње, присутнима су се обратила и два корисника ХЕЛП-овог програма, Сања Анђелковић, фризер, и млади Саша Прокоповић који је добио подршку од стране ове организације у виду машине за обраду и прераду дрвета.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија