wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и начелник Јабланичког округа Божидар Стојиљковић данас су се на јужном краку Коридора 10 састали са потпредседницом Владе Републике Србије и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић.

Министарка Михајловић је свој кабинет преселила у Грделичку клисуру како би пратила завршетак радова на изградњи Коридора, поручивши да ниједна деоница пута неће бити отворена све док се не утврди стопостотна сигурност.

На конференцији одржаној након састанка градоначелник др Горан Цветановић захвалио се потпредседници Владе на могућности да разговара са њом и њеним сарадницима додавши да је њихов састанак би кратак, али изузетно ефикасан и конкретан.

Овом приликом градоначелник је најавио да ће заједно са потпредседницом Владе у четвртак отворити улицу Бора Пешић у Грделици, на којој је реконструкција завршена управо захваљујући овом министарству и Коридорима Србије и најавио наставак радова на прилазници од крућног тока у Ораовици до улаза у Грделицу.

Градоначелник је истакао и да је са директором ЈП „Путеви Србије“ договорено да се распише тендер за изградњу обилазнице око Лесковца, која је вредна око 240 милиона динара, најавивши почетак радова за април наредне године. Цветановић је рекао и да је министарки Михајловић упутио молбу за санацију саобраћајнице ка Бојнику рекавши да је ово министарство и за урешење те деонице изашло у сусрет.

Начелник Јабланичког округа Божидар Стојиљковић рекао је да је искористио прилику да се захвали што су округе препознали као добро место за имплементацију закона донетих последњих година, истакавши да је динамика у реализацији закона била јако добра. Начелник је додао да се ради о законима о изградњи, о закоњењу, становању и одржавању објеката.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, поручила је да ово министарство и Коридори Србије заједно са извођачима, поред аутопута много раде и на путевима поред Коридора и да покушавају да изађу захтевима мештана и да санирају све путеве које су извођачи радова оштетили.

„Влада Републике Србије је у изградњу аутопута у последње 3 године уложила преко 2 милијарде динара и то ће бити настављено и у наредном периоду. У децембру ће бити расписан јавни позив за обилазницу, чија је процењена вредност око 250 милиона динара. Врло је важан и договор за бојнички пут, за грађане Лесковца и све мештане ка Бојнику“ рекла је на конференцији Михајловићева поручивши да са градоначелником Лесковца, али и свим осталима на југу њено министарство има одличну сарадњу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија