wrapper

У просторијама Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа је данас одржана тридесета седница Скупштине оснивача. Пре самог заседања одржана је конференција за новинаре на којој су говорили градоначелник Лесковца и председник Скупштине оснивача др сци. мед. Горан Цветановић и директорка центра Драгана Белензада.

Градоначелник је истакао да ће чланови скупштине између осталог својим гласом имати прилику да оживе неке прошле дане и да на улице Лесковца врате чувеног „Роштиљка“ и додао: „Пројекат који предвиђа набавку и пуштање у рад овог туристичког воза по најсавременијим стандардима Европске уније, симболично је назван  „Магија синергије“ јер ће га заједнички спроводити град Лесковац, Туристичка организација и општина Елин Пелин у Бугарској  Пројекат ће се финансирати из ИПА фондова прекограничне сарадње Србија – Бугарска.

Центар за развој је припремао и пројекте за програм прекограничне сарадње Србија – Северна Македонија чији се резултати првог круга очекују ових дана. С тим у вези значајан је био пројекат „Парнерство и изградња капацитета, пут до одрживог развоја“ који је омогућио градовима и општинама Јабланичког и Пчињског округа да пронађу партнере из Северне Македоније. Током трајања овог пројекта у прошлој години, направљени су контакти који су резултирали партнерствима која су преточена у бројне пројекте.

Још један од пројеката је и пројекат „Иновативни импулси“ који финансира ЕУПРО. Ради се о пројекту подршке микро и малим предузећима и предузетницима не старијим од 3 године. Млади привредници ће добити помоћ у виду едукације за унапређење пословања а кроз такмичење за најбољи маркетиншки приступ најбољи тимови имаће могућност да посете бизнис форум у иностранству.“

Директорка ЦРЈПО Драгана Белензада је  истакла да је у току претходне године реализован велики број пројеката, захвалила се председнику Скупштине на подршци и сарадњи, као и оснивачима. Она је казала да је велики број пројеката намењен подршци предузетништва који су добили бесповратна средства за унапређење пословања, те додала да су пројекти имплементирани и у Јабланичком и у Пчињском округу. Као један од најзначајнијих пројеката који ће бити реализован 2020. године је навела прекограничну сарадњу са Бугарским градом Елин Пелин за набавку туристичког воза који је усмерен ка јачању туристичког потенцијала Лесковца.                  

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија