wrapper

Председник Републике Србије Александар Вучић и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић данас су присуствовали отварању фабрике Aptiv Packard у Зеленој зони у Лесковцу.

Отварању су присуствовали представници компаније Aptiv Packard Марко Масано и Урлих Ајхлер који је истакао да је ова компанија имала велику подршку Републике Србије и Града Лесковца за реализовање инвестиције вредне 25 милиона евра. Ајхлер је додао да су се за отварање погона у Лесковцу одлучили због повољног пословног окружења , стручне радне снаге и локалне инфраструктуре.

Градоначелник др Горан Цветановић казао је да је фабрика од изузетног значаја за Лесковац и да се локална самоуправа труди да привреду подигне на виши ниво и град поново учини привредним центром југа Србије.

„Данас се налазимо у фабрици у Зеленој зони у чије је опремање Лесковац уложио 152 милиона евра, као и 124 милиона у земљиште које је „Аптиву“ дато на коришћење, у фабрици где већ ради 500 радника и где ће радити најмање још 2500 њих“ рекао је Цветановић и додао:

„Стопа незапослености биће смањена за 11,8%, док ће се стопа запослених у привреди повећати за 9,8%.“

Градоначелник се представницима „Аптива“ захвалио што су изабрали Лесковац за своју инвестицију и председнику Вучићу, који као почасни грађанин Лесковца воли овај град, југ и Србију.

Председник Републике Србије Александар Вучић је у свом обраћању истакао да ће Република за Лесковац финансирати довођење гасовода до фабрике у износу од 68 милиона динара и изградњу нових електроинсталационих објеката са 45 милиона динара. Вучић је додао да је ова фабрика Aptiv Packard друга у Србији да се очекује отварање још једне на истоку земље.

„Ово ће бити огромна промена за Лесковац и читав Јабланички округ. Поносан сам начињеницу да се овде производи 1200 каблова за С класу Мерцедеса. У наредних годину и по дана 3.000 људи ће радити у овој фабрици. Није ово последња инвестиција у Лесковцу, желимо да отворимо РНД центар и додатно подигнемо ниво плата и животни стандард у Лесковцу“ рекао је председник Вучић у Лесковцу.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија