wrapper

Поводом сутрашње међународне пријатељске утакмице футсала између репрезентација Србије и Украјине, представници обеју репрезентација боравили су у Лесковцу и данас посетили градоначелника Лесковца др Горана Цветановића.

„За успешне спортисте и њихов успешан резултат потребно је обезбедити адекватну инфраструктуру која ће им омогућити добре услове за тренирање.

Са поносом желим да истакнем да имамо један од најсавременијих терена са вештачком травом изграђеним по ФИФА стандардима.

Јуче је наш град посетио председник Републике Србије Александар Вучић који је том приликом најавио градњу једног од најмодернијих покривених фудбалских стадиона са рефлекторима.

Савремени спорт представља огромно достигнуће модерног друштва и важно друштвено благо. Спорт је и једна од покретачких снага сваке земље. Трудимо се да пратимо трендове и учинимо да Лесковац иде у корак са временом, па чак и испред њега,“ – казао је градоначелник.

Он је све присутне подсетио да је наш град крајем прошле године посетио селектор футсал репрезентације Србије, Горан Иванчић и да су том приликом разговарали о експаназији футсала.

„Велика ми је част што су две репрезентације футсала изабрале наш град за домаћина ове утакмице. Потрудили смо се да овај догађај промовишемо и код школараца и позвали их да дођу и виде вршњаке који су одабрали спорт као стил живота.

Ми ћемо свакако навијати за нашу репрезентацију, али нека бољи тим победи, а најважније је то да ћемо уживати у доброј утакмици,“ – додао је градоначелник, др Горан Цветановић.

Горан Иванчић, тим менаџер репрезентације Србије и Валентин Вакула, спортски директор футсал репрезентације Украјине, истакли су да су веома задовољни условима које им је град Лесковац пружио и да је ова утакмица добра припрема за квалификационе турнире за Европско првенство у Летонији септембра месеца. Србија је у групи са Босном и Херцеговином, Португалијом и Молдавијом, а Украјина са Северном Македонијом, Белгијом и Румунијом. Квалификациони турнири одржаће се крајем марта у Скопљу, односно Мостару.

На конференцији су говорили и репрезентативци српског и украјинског тима, Немања Милановић и Едуард Нагорди.

Међународна пријатељска утакмица футсала између репрезентација Србије и Украјине одиграће се у Спортско-рекреативном центру „Дубочица“ у суботу, 02.03.2019. године са почетком у 18 часова. Улаз је бесплатан.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија