wrapper

Закључно са недељом, 24. јануаром, на територији града Лесковца вакцину је примило 4749 лица, а само данас до 12 часова вакцинисано је 650 особа.

Након Лесковца и Вучја, Грделица бележи највећи број интересената за имунизацију где је до 12 часова данас вакцину укупно примило 328 лица. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је, са својим сарадницима, обишао и овај пункт, и поново нагласио како су вакцине једно од цивилизацијских достигнућа и позвао суграђане да се вакцинишу.

"Према речима председника Републике Србије Александра Вучића Србија је од 2012. године претекла 14 земаља Европске уније по квалитету здравствене заштите. У прилог томе говори чињеница да је Србија обезбедила највише вакцина против корона вируса у региону а и шире. Према стопи вакцинације на 100 хиљада људи Србија је у региону прва, у Европи четврта, а девета у свету" - рекао је градоначелник и захвалио се председнику Вучићу без чијег залагања не би били постигнути овакви резултати.

"Данас је на територији нашег града вакцинисано 650 лица. Од тога у хали Партизан 450, Грделици 59, Вучју 84, Брестовцу 37 и Манојловцу 20. Кол центар је до јуче примио 538 позива и данас до 12 часова 85" - рекао је градоначелник о тренутној ситуацији везаној за вакцинацију и изнео епидемиолошку ситуацију према којој је од 91 пристиглог резултата за град Лесковац позитивно 14. Тренутно се за читав Јабланички округ чека 51 резултат. Број хоспитализованих пацијената је данас 77, из Лесковца 49, примљено је 4 пацијента, отпуштено 5. Једно лице је упућено у Клинички центар Ниш, нема преминулих. На кисеонику су 63 пацијента, а на респиратору су 2.

Према речима градоначелника путем кол центра се око 300 људи пријавило за вакцинацију и у договору са руководством надлежних институција за њих и особе које су се пријавиле путем Е-управе обезбеђени су посебни пунктови у оквиру постојећег у хали Партизан како би било испоштовано заказано време. На крају је најавио посету пункта у Брестовцу и одржавање седнице Градског штаба за ванредне ситуације током ове недеље.

„Замолио бих и све наше суграђане који добију СМС поруку да се вакцинишу на пункту у хали Партизан, да се слободно јаве најближем пункту, био то пункт у Грделици, Вучју, Брестовцу, Манојловцу јер и тамо могу да обаве имунизацију“ – апострофирао је градоначелник Цветановић данас.

Данас се обратио и управник огранка Дома здравља у Грделици др Зоран Стојановић и казао да се тамо тренутно спроводи вакцинација кинеском вакцином Синофарм, да је добар одазив грађана без пријављених нус појава.

Др Часлав Недељковић, заменик директора Дома здравља Лесковац је нагласио како је веома важно да у другој недељи масовне вакцинације са преко 5000 вакцинисаних нема појаве озбиљних нус појава и да та чињеница представља репрезентативан податак.

„Великим одазивом наши суграђани показују високу свест и вакцинацијом смањују циркулишући вирус и поред себе штите и своју околину. Уколико наставимо овим темпом постоји могућност да ускоро, за отприлике два месеца, вакцинисемо 60% суграђана. Тренутни дневни капацитети су око 1000 вакцинација, додатним ангажовањем после 18 часова планирамо да их повећамо на 1500“ – рекао је Недељковић нагласивши да свако може да се јави за вакцинацију али апеловао на млађе суграђане да предност дају старијима.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија