wrapper

„Не можемо идеализовати, све има своје предности и мане, то све зависи од човека до човека, свако сходно својим афинитетима и аспирацијама треба да тражи своју срећу, а ја сам своју пронашао у свом граду.“- рекао је Владимир Прокоповић, доктор хемијских наука, оснивач и власник фирме Progen solutions и додао да је од свих места на свету где је могао да живи и ради одабрао свој родни град јер се у њему најбоље осећа. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић посети је данас ову фирму између осталог због великодушне донација натријум хипохлорита у количини од 20.000 литара који се налазе на две локације у граду како би сви грађани могли потпуно бесплатно да се снабду овим дезинфекционим средством.

Градоначелник је у свом обраћању на прес конференцији истакао да се Владимир Прокоповић током целокупног школовања истицао као најбољи, те да је звање доктора наука стекао у Немачкој а онда се 2016. године вратио у свој град како би стечено знање почео да примењује у пракси. Он је похвалио његов предузетнички дух, стручност и способности и истакао да се као такав Прокоповић од 2017. године налази на челу комисије за доделу награда Фонда за младе таленте којима пружа прави узор.

„Пре годину дана сам посетио његову радионицу у кући, за годину дана напредовао је, сада се налази на бољем и већем простору, види се експанзија фирме. Желим Вам много среће и успеха у животу, да и даље будете лидер и пример свим младим генерацијама, пример како треба одговорни људи да се понашају, да буду истакнути научници, да буду хуманисти, и пре свега да буду добри људи.

Волео бих да будете један од првих привредника где ћемо донети адекватне одлуке уз законске прописе да вам у једној од зона доделимо и бесплатно земљиште јер овакви људи заслужују да могу да развијају своје компаније на адекватан начин, поступно, квалитетно и добро“-рекао је градоначелник.

Владимир Прокоповић је рекао да се његово пословање пре свега базира на истраживањима и анализи потреба тржишта чиме се примарно бавио првих годину дана, а да је 2017. године направио два производа да би данас, четири године касније, у свом асортиману имао око 50 производа и додао: „Директно снабдевамо све градове у Србији својим производима, индиректно продајемо великим домаћим фирмама које даље дистрибуирају наше производе, стално нам се јаввљају фирме за решавање проблема које имају у одржавању хигијене у својим погонима јер ми нисмо обична производња, ми се првенствено бавимо истраживањем и развојем.“

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија