wrapper

Град Лесковац се јуче прикључио акцији „Сат за нашу планету“, коју организује светска организација за природу WWF, у циљу скретања пажње на опасност од климатских промена и последице прекомерне потрошње природних ресурса.

Акцију је организовало Одељење за заштиту животне средине у сарадњи са Хемијском школом „Божидар Ђорђевић Кукар“, компанијом ПВВ и ЈКП „Грделица“. Акцији су се прикључили ученици и наставници основних школа „Вожд Карађорђе“ и „Петар Тасић“ и Високе технолошке уметничко струковне школе.

Акција је подразумевала да се у 20.30 часова на сат времена искључи улична расвета у центру града, односно, у улици Булевара ослобођења (од улице Јужноморавских бригада до улице 28. марта), Стојана Љубића (од улице Пана Ђукића до улице Косте Стаменковића, укључујући расвету код зграде Музеја) и централном градском парку, где је одржан музичко – образовни програм.

Овогодишњи слоган акције је „Скини се с пластике, навуци се на природу“, те је у складу са њим, сваком учеснику за донету пластичну флашу, поклоњена садница биљке „бомбоница“.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија