wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и генерални секретар Сталне конференције градова и општина данас су у Свечаној сали Града Лесковца потписали Меморандум о сарадњи.

Меморандум ће Граду омогућити подршку ове организације у оквиру програма „Подршка локалним самоуправама на путу придруживања ЕУ: унапређење квалитета услуга, дијалога заинтересованих страна и ефикасности локалне администрације“.

Циљ програма и сарадње је унапређење капацитета Градске администрације и јавних комуналних предузећа за пружање услуга у области заштите животне средине и биће усмерен ка изради Локалног плана за управљање отпадом.

Подршка коју ће СКГО пружати трајаће 23 месеца, тачније од текућег месеца до септембра 2020. године.

Овом приликом градоначелник Цветановић подсетио је да је Лесковац трећи пут члан Председништва СКГО-а и да са овом организацијом има одличну сарадњу.

Генерални секретар СКГО-а Ђорђе Станичић рекао је да је циљ овог пројекта да покаже како постоји велика свесност везана за заштиту животне средине.

„Главни циљ пројекта је израда плана управљања отпадом града Лесковца. Поред укључивања предузећа,новина овог пројекта је укључивање грађана у његовој реализацији који могу бити од велике помоћи“ казала је Јана Павловић,представница СКГО.

Томас Нилунд из Шведске на конвефернцији је рекао: „Изузетно је задовољство сарађивати са вама на заједничком пројекту који ће омогућити очување животне средине на локалном нивоу. Наш тим у Србији ради од 2012.године а овде смо као саветници да своја искуства по питању управљања отпадом поделимо са колегама из Србије и пружимо техничку подршку.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија