wrapper

Данас је заменица градоначелника Лесковца др Ана Јанковић Стојановић посетила Основну школу „Бранко Радичевић“ у Брествоцу и уручила награде које су добили од стране Црвеног крста Србије. Школа је добила награду због тога што је најактивнија установа на нивоу Србије која се одазвала на ликовни конкурс „Крв живот значи“ и добила велики број награда. Награду је добила и наставница ликовне културе Силвана Спасић, док је ученица Милица Здравковић, као учесник и најбољи ученик ове школа, добила пригодне поклоне.

Заменица Јанковић Стојановић похвалила је школу и наставницу Спасић и честитала им на награди, а затим је казала:

„Највећа награда овој школи јесу њени ученици који су великим одзивом на овај конкрус показали да схватају и разумеју важност ове драгоцене течности, као и да је један од најхуманијих потеза добровољно дати крв, јер, као што и сам назив конкурса истиче - Крв живот значи.

На крају, највећу похвалу желим да упутим једној од најбољих ученица ове школе, Милици Здравковић, која је добила посебне награде, како због учестовања на ликовном конкурсу, тако и због многих других постигнућа и награда током школовања. Једно велико браво за њу, браво за све вас, на такву младу, паметну и талентовану децу се треба угледати. Кренули сте правим путем, само тако наставите. Ви сте понос нашег града.“

Драган Величковић, секретар Црвеног крста Лесковац, је рекао да ОШ у Брестовцу сваке године учествује на ликовном конкурсу Крв живот значи и да није први пут да њени ученици освајају прве награде. Он је додао да ће школа и наставница Спасић добити захвалнице, а изузетно талентована ученица Милица Здравковић лап топ који ће јој много значити у даљем школовању.

Ученица Милица Здравковић истакла је да јој награда много значи, да је она подстрек да још више учи и ради, и да ће сигурно у будућности сигурно наставити да се бави сликањем, или професионано или из хобија.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија