wrapper

Најављено тестирање свих запослених у компанији Јура почело је јутрос у 8 часова у просторијама фабрике, а завршено је негде око 13 часова. Тестирана је већина радника, а њих стотинак који се данас нису појавили биће тестирани у недељу.

Узимање узорака вршили су обучени радници Завода за јавно здравље, Опште болнице и Дома здравља на 20 пунктова и у року од сат времена се узимало око 400 узорака.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић у пратњи директора Опште болнице Лесковац др Небојше Димитријевића, и надлежних који су све време пратили поступак узимања узорака, заменика директора Дома здравља др Часлава Недељковића и в.д. директора ЗЗЈЗ др Александре Николић, је данас био у фабрици да пружи подршку радницима који се тестирају и свом здравственом особљу које обавља овај тежак и одговоран задатак. Том приликом градоначелник је рекао:

„Свима нама је здравље на првом месту и нема алтернативу. Компанија Јура има 2850 радника и до сада је регистровано 68 оболелих, од којих у лесковачкој болници лежи тридесет двоје њих са лаком клиничком сликом. Кризни штаб је дефинисао да је фабрика микрожарише и утврдили смо да је неопходно предузети мере, и то теститање свих упошљеника Јуре. У ранијем временском периоду тестирано је 375 радника ове компаније, данас је укупно 68 радника из лесковачких здравствених установа радило на узимању узорака од којих ће две трећине бити анализирано у Београду, а једна трећина у Нишу како бисмо што пре добили резултате и на основу њих ће бити предузети даљи кораци.“

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија