wrapper

После годину дана паузе због короне, традиционални турнир рукометних нада Метеор, почео је данас у Основној школи Јосиф Костић. На турниру учествује пет екипа, са укупно девет селекција.

Пандемија корона вируса је спречила да се у Лесковцу нађу млади играчи из Војводине, Македоније, Грчке, Републике Српске, Босне и Херцеговине, како је то било на претходним турнирима, али су организатори одлучили да у мањем саставу окупе талентоване дечаке и девојчице, рукометне наде из пет клубова.

Председник РК Дубочица Србислав Нешић је рекао да су клубови попут “Метеора“ су расадници будућих играча, и да је важно имати тако квалитетно извориште за развој професионалних спортиста:

„Због тога несебично помажемо и подржавамо овакве турнире и то ћемо радити и убудуће. Ова деца су будућност српског рукомета и наше велико богатство. Многа, данас велика рукометна имена, поникла су у Метеору, а прве голове постизала баш на овом такмичењу.“

Из рукометног клуба Метеор потекао је и руколметаш РК Дубочице 54, најбољи спортиста града Лесковца у 2019. години и члан Градског већа града Лесковца. Он је данас отворио турнир и казао:

„Ја сам део прве генерације Метеора основаног пре 22 године. Са срећом гледам у лица оволиког броја деце, јер је то добро за српски рукомет. Професор Моња Митровић је, под знацима навода, један од главних криваца што је рукомет у Лесковцу , после бројних успона и падова, преживео. Драга децо, током своје каријере, и ви ћете се сусретати са бројним потешкоћама, препрекама и повредама. Неки тренери ће вам бити наклоњени, неки неће, али се, на крају, све исплати. Ако будете упорни и вредни, успећете. Не заборавите, таленат у успеху учествује са само пет процената, остало је рад. Кад изађете на терен пред неколико хиљада гледалаца, схватићете да је вредело свако улагање.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија