wrapper

На простору између улица Отона Жупанчића и Мирослава Стојановића Леске у насељу Солидарност изграђено је дечје игралиште са тобоганом, клацкалицама, љуљашкама под називом „Дечји кутак“.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић обишао је игралиште и том приликом казао је:

„Желимо да Лесковац свим својим грађанима буде дом. Трудимо се да им омогућимо оснивање породице, најбоље услове за живот. Зато предано радимо на побољшању инфраструктуре, привредног амбијента и отварању нових радних места, реновирамо школе, правимо нова игралишта, терене, организујемо садржаје и организујемо дружења за наше најмлађе суграђане како би одрастали у адекватним условима.“

„Данас смо овде како бисмо обишли новоизграђено игралиште у насељу Солидарност у чију је изградњу град Лесковац уложио 2,2 милиона динара. Игралишта оваквог типа у Лесковцу постоје иза Шоп Ђокићеве куће, донација компаније Актавис, на Хисару, донација компаније Нивеа и иза Гаретове палате, донација компаније Фалке. Када је реч о овој локацији трансформацијом постојећег дела парка добијен је један изузетно атрактиван простор за игру деце. Уграђени су плато са гумираном подлогом за реквизите и стазе којима се приступа дечјем игралишту на изузетно функционалан начин, а да се притом не урушавају зелене површине. Уређење овог простора допринело је лепшој слици града како за све становнике овог дела насеља Солидарност, тако и за све грађане Лесковца. Радујемо се што деца већ сада на овом игралишту проводе време и уживају,“ – додао је градоначелник Цветановић и истакао да је предузеће Урбанизам и изградња урадило пројектно техничку документацију за партерно уређење и постављање још једног мобилијара између улица Николе Скобаљића и Илије Стреле, као и да је план је да се то игралиште изгради наредне године.

Директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић рекао је да је цео пројекат реализован кроз два уговора - први уговор је потписан са ГЗЗ Пионир из Власотинца и кроз тај уговор урађено је партерно уређење, као и уградња бехатон плоча на стазама, и гумирана подлога. Он је додао да је други уговор реализован са Креативним центром из Београда који су поставили квалитетне справе са новим правилником: тобоган, љуљашка, клацкалица и две њихалице на гумираној подлози, а ван овог простора постављена је кућица и два сточића, а уређен је и пешчаник.

Испред Савета Месне заједнице Прва јужноморавских бригада Милена Стаменковић казала је:

„Желим да се Вама, градоначелниче и Вашим сарадницима захвалим што сте нам обезбедили један диван амбијент и квалитетан простор у ком деца могу да се играју и уживају. Овај део града до сада није имао овако уређено игралиште, стога сматрам да је овај пројекат пун погодак. У прилог томе говори и чињеница да се овде свако вече окупља велики број малишана са родитељима, бакама и декама, где квалитетно проводе време, и сигурна сам да ће и у наредном периоду бити центар окупљања и место за уживање и разоноду.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија