wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић данас је организовао пријем за директорку, професоре и ученике Музичке школе „Станислав Бинички“ који у град Лесковац константно доноси награде и признања са такмичења широм земље и региона. Нагласио је да се поменута школа налази у самом врху музичких школа у Србији, да представља расадник талената, те да свуда проноси позитиван глас о Лесковцу.

„Музичка школа је установа са специфичним начином рада а наш циљ је да услови за извођење наставе у њој буду подигнути на максимални ниво. На моју иницијативу смо 2013. године започели праксу поклањања инструмената овој школи, а како добре ствари не треба мењати, традицију смо наставили и ове, 2021. године. До данас смо поклонили 5 пиjанина, финансирали репарацију 4 полуконцертна клавира, купили хармонику, 2 гитаре и саксофон. За све наведено из буџета града смо издвојили преко 4 милиона динара. Ова установа, организатор чувеног фестивала Ледамус која доприноси развоју културе у нашем граду, ужива наше велико поштовање зато смо је наградили Октобарском наградом, Медаљом. Потврда о преданом раду особља у школи „Станислав Бинички“ које улаже велику љубав, разумевање, безгранично стрпљење, умешност и таленат да би ученици изградили себе и овладали знањем и вештинама, стигла је и од Министарства културе и информисања када је признање Културни образац уручено директорки за посвећени рад у области културе“ – рекао је градоначелник Цветановић данас, честитао школи на бројним успесима и пожелео их још више у будућности и најавио да ће Лесковац у следећој години повећати издвајања за област образовања са 715 милиона динара, колико је издвојено ове године, на 780 за предстојећу 2022. годину.

Биљана Миљковић, директорка Музичке школе „Станислав Бинички“, казала је следеће:

„Јако сам срећна што је Музичка школа данас богатија за још три инструмента – две професионалне гитаре и саксофон. Наши ученици ће свирати на хармоници мало касније, њу смо јако дуго чекали да стигне из Италије, јер је рађена по посебној наруџбини у фабрици Пи Ђи. Драго ми је што смо свих ових година добијали инструменте, ви знате да су нама инструменти јако битни за концертне активности. Не треба заборавити финансирање одлазака ученика на такмичења, кaо и награђивање за остварене резултате, као добар подстицај младим генерацијама.“

Директорка Миљковић говорила је и о наградама које су ученици Музичке школе остварили од почетка ове школске године – 8 првих, 1 другу и 5 трећих награда на Републичком такмичењу из теоретских предмета и такмичењу соло певача у Руми.

Она се захвалила Граду и градоначелнику Цветановићу на подршци и најавила Интернационални фестивал гитаре који ће се одржати по 16. пут од 10. до 12. децембра, чији је покровитељ Град Лесковац.

Влада Савић Златановић, ученик петог разреда Музичке школе, обратио се на конференцији за медије када се захвалио на добијеним инструментима од стране Града који им много значе.

Након обраћања представницима медија, ученици Музичке школе Вељко Здравковић, Димитрије Стојановић и Влада Савић Златановић одржали су мини концерт.

Градоначелник Цветановић је на данашњем пријему говорио о јучерашњем заседању скупштине СКГО-а, где је изабран за председника ове организације, а на којем је химну Републике Србије извео Стефан Миленковић, чувени виолиниста, чест гост Лесковца. Градоначелник је пренео поздраве Миленковића директорки и професорима у музичкој школи.

Директорка Миљковић је данас нагласила да поред Миленковића и остали велики уметници који су боравили у Лесковцу увек оду са позитивним искуством, те да су одушевљени гостопримством и односом руковоства града према култури.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија