wrapper

Завршавају се радови на спровођењу гасовода кроз Лесковац у два правца. Први правац протеже се од насеља Кумалак преко Радничког насеља до Спортско рекреативног центра Дубочица, други од Летексовог моста преко Булевара Николе Пашића до котларнице ЈКП Топлана у насељу Дубочица. Укупна дужина ових траса износи 3,8 км, а вредност радова износи 66 милиона динара.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић обишао је поменуте радове у насељу Дубочица и рекао:

„Према речима одговорног извођача радова „ХСВ Власотинце“ који вредно ради буквално без дана паузе и за време трајања ванредног стања, по киши и лошем времену, гасификација у Дубочици ће бити готова до краја следеће недеље.

Примарни циљ гасификације је бесплатно прикључивање привредних субјеката на гасовод, што нас опет упућује на причу о Лесковцу као граду са изузетно позитинивном пословном климом. Међутим, и појединачна домаћинства ће моћи да се прикључе на гасовод, што је признаћете од велике важности за наше суграђане. Прикључивање индивидуалних домаћинстава ће бити реализовано до почетке долазеће грејне сезоне, октобра месеца. Детаљна упутства која су у вези са начином прикључења и ценом биће објављена у најкраћем могућем периоду како би сви заинтересовани могли на време да се пријаве.“

Говорећи о предностима прикључења на гасовод градоначелник Цветановић рекао је да у односу на све друге доступне енергенте природни гас има највише предности, почев од економске исплативости, преко доступности и све до чињенице да не загађује животну средину.

Градоначелник Цветановић подсетио је и на то да док је обављао функцију председника Скупштине Града Лесковца да је у том периоду гасовод дошао од Ниша према нашем граду, а подсетио је и на изграђену гасну котларницу у вредности од преко 800 хиљада евра.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија