wrapper

Градоначелник др Горан Цветановић данас је обишао регионалну санитарну депонију „Жељковац“, поводом завршетка радова на проширењу капацитета.

Изградњом ове депоније решен је дугогодишњи проблем недостатка одговарајућег одлагалишта. Проширењем капацитета депоније „Жељковац“ обезбеђено је збрињавање комуналног отпада у наредних 10 година, а у само проширење, заједно са постројењем за пречишћавање отпадних вода, уложено је око 3 милиона евра и данас капацитет депоније износи око 360 хиљада кубика.

С обзиром на велику површину коју депонија заузима, поред града Лесковца овде ће отпад одлагати и општина Власотинце, Црна Трава, Бојник, Лебане, Медвеђа, Владичин Хан, затим Житорађа и Прокупље.

Одлагалиште је изграђено по савременим стандардима, па с обзиром на то извођачи гарантују безбедност, односно гарантују да опасности по становнике и ширу животну околину нема.

Депонија „Жељковац“ је једна од ретких санитарних депонија, где је притом упошљено око 25 радника, док на територији Лесковца ПВВ броји око 210 запослених.

У претходне две године (током 2017. и 2018.) ПВВ је обновио свој возни парк (купљено је 13 камиона), а вредност набављених камиона, контејнера и канти за потребе ПВВ-а износи 2,5 милиона евра.

ПВВ пуних 11 година одлично обавља свој посао у нашем граду, па самим тим Град има са њима добру сарадњу.

„Поред унапређења квалитета рада, којем ПВВ стално тежи, ова компанија је пружила подршку и реализацији недељних акција уређења града у организацији Одељења за заштиту животне средине, Јавно комуналног предузећа „Комуналац“ и Комуналне полиције. Кроз овакве акције очишћено је око 300 депонија и уклоњено преко 3200 тоне отпада,“ – рекао је градоначелник приликом обраћања медијима.

На тај начин подигнут је ниво хигијене у граду с циљем да се обезбеди здраво окружење и сачува планета за нас и будуће генерације, истакао је градоначелник.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија