wrapper

Данас је завршена реконструкција улице Југ Богданова, једне од прометнијих улица у Лесковцу, у дужини од 190 метара за шта је из буџета Града издвојено 9 милиона динара.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас у поменутој улици на конференцији која је организована поводом завршетка радова истакао да је један од приоритета путна инфраструктура.

„Завршили смо пут Лесковац-Печењевце-Липовица, пут према Нишу, велика инвестиција је и пут Лесковац-Власотинце, најмодернији пут који има два кружна тока, затим Лесковац-Богојевце, центар града нам је такође приоритет, али и главне улице попут 28. марта, Млинска улица, Светоилијска улица, али су нам битне и мање улице које су веома прометне. Таква улица је и ова у којој се данас налазимо, улица Југ Богданова, која је завршена у кратком временском периоду, дужине скоро 200 метара, инвестиција вредна 9 милиона динара.“

„Поред мештана који живе у улици Југ Богданова, важно је што се овде налази и ватрогасна служба, као и пољопривредна стручна служба. Ватрогасци су марљиви људи, који реагују у правом тренутку и промптно и из тог разлога нам је жеља била да завршимо ову улицу како би они могли да спасавају животе, да наставе да раде на најбољем могућем нивоу, као и до сада,“ – додао је градоначелник Цветановић.

Директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић рекао је да су радови у Југ Богдановој улици завршени, да су изведени у складу са путевима, на основу решења издатог од стране Одељења за стамбено комуналне послове и на основу пројекта које је издало ЈП Урбанизам и изградња.

„Урадили смо машински ископ како на коловозу, тако и на тротоарским површинама, уграђен је тампонски слој од шљунка и туцаника, урађени су нови ивичњаци, тротоарске површине су поплочане бехатон плочама, док су на коловозу уграђена два асфалтна слоја.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија