wrapper

Данас је у улици Милоша Обилића одржана конференција за медије поводом завршетка радова на реконструкцији ове улице.

Радове је обишао градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић који је том приликом казао да је путна инфраструктура битна за функционисање и напредовање једног града и његове околине, да због тога Град Лесковац настоји да све саобраћајнице одржава у што је могуће бољем стању.

„Данас се налазимо у улици Милоша Обилића у којој су комплетно завршени радови на реконструкцији коловоза у дужини од 190 метара за које је из буџета Града обезбеђено 5,3 милиона динара. Ова улица сада је добила потпуно ново рухо, а град Лесковац још једну савремену саобраћајницу у којој ће се од сада одвијати несметан и бржи проток саобраћаја,“ – истакао је он и додао да су у току и радови на рехабилитацији суседне Југ Богданове улице у дужини од 280 метара, вредности 9 милиона динара, чијим завршетком ће се обезбедити безбеднији пут за ватрогасце који обављају веома важан и херојски посао.

„Велико ми је задовољство што Лесковац из дана у дан поприма нови, савременији изглед. Овде се сигурно нећемо зауставити јер знамо да развој путне инфраструктуре представља неизоставну карику у ланцу постизања успеха, све у правцу квалитетног развоја једног града,“ – закључио је градоначеник Цветановић.

Директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић рекао је да је група понуђача који изводе радове на овој улици – група понуђача Профи пут из Бадинца и Карголес из Лесковца завршила посао пре рока. Директор Николић навео је и радове који су изведени:

„Урађен је машински ископ на коловозу и на тротоару, затим уградња тампонског слоја од шљунковитог матерјала и туцаника, изградња коловозне конструкције из два асфалтна слоја, бехатон плоче на тротоарским површинама, нови ивичњаци су поставњени.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија