wrapper

Градске вести

НАСТАВАК УСПЕШНЕ САРАДЊЕ СА ОРГАНИЗАЦИЈОМ ХЕЛП

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цватановић и Војкан Миловановић шеф ХЕЛП канцеларије у Нишу данас су потписали уговор за релаизацију пројекта „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“ који предност даје социјалној категорији и фокусиран је на запошљавање локалног угроженог становништва са посебним акцентом на групе у повећаном ризику од социјалне искључености. Циљ пројекта је да се смањи сиромаштво, да се допринесе социјалној инклузији и економском оснаживању.

Опширније...

ШКОЛАМА УРУЧЕНИ СТОЛОВИ ЗА СТОНИ ТЕНИС

Данас су у спортској хали „Партизан“ директорима 22 основне школе са територије града Лесковца, из донације Савеза за школски спорт, уручени столови за стони тенис.

Опширније...

ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРЕСТОНИЦИ АЈВАРА

Данас је у Лесковцу, у етно-комплексу Шоп-Ђокић, одржан највећи гурмански караван на Балкану - „Изађи ми на теглу“ - на коме се у припремању ајвара надметало десет такмичарских екипа. 

Опширније...

ДЕЧЈА НЕДЕЉА: ТРАДИЦИОНАЛНА ПОСЕТА ДЕЦЕ КАБИНЕТУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

У оквиру Дечје недеље, која се ове године одржава под слоганом „Шта детету треба да расте до неба“, данас је, по већ устаљеној традицији, кабинет градоначелника посетило 50-ак деце, ученици нижих разреда Основне школе "Светозар Марковић" и предшколци из вртића "1001 радост" .

Опширније...

СКГО МЕНТОР ГРАДУ ЛЕСКОВЦУ У БУЏЕТИРАЊУ КАПИТАЛНИХ ПРОЈЕКАТА

Град Лесковац претходна два месеца од стране Сталне конференције градова и општина има менторску подршку за спровођење измена Уредбе о управљању капиталним пројектима и правилника који је прате. Пакет подршке се у Лесковцу и у осталим градовима и општинама у Србији спроводи путем Програма EU Exchange 6. Овај програм представља шесту фазу подршке Европске Уније локалним самоуправама у Србији за кључне реформске процесе на путу приступања ЕУ, која се кроз Програм готово у континуитету реализује од 2004. године.

Опширније...

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОБЕЗБЕДИЛА ЈОШ 10 МИЛИОНА ЕВРА ЗА ОРИО ПРОГРАМ

У Лесковцу бораве представници Министарства за спољну трговину и развојну сарадњу Краљевине Холандије Басел Јунан и Корадо Минарди. Краљевина Холандија ће финансирати део средстава за реализацију ОРИО програма којим ће на територији Лесковца бити изграђена канализациона мрежа у дужини од 78 километара за око 20 хиљада корисника у 16 насељених места.

Опширније...

ТРИ МИЛИОНА И 700 ХИЉАДА ДИНАРА ЗА ЈАВНЕ РАДОВЕ

Град Лесковац је данас исплатио 3 милиона и 700 хиљада динара за обављање јавних радова.
Опширније...

ПОРОДИЉАМА ИСПЛАЋЕНО МИЛИОН И 200 ХИЉАДА ДИНАРА

Из буџета града Лесковца данас је на рачуне 94 породиља исплаћено милион и 200 хиљада динара на име једнократне помоћи.
Опширније...

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ НА САСТАНКУ СА МИНИСТАРКОМ КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић одржала је јуче састанак са 40 градоначелника и председника општина у Србији, који су добили средства за изградњу, обнову и адаптацију објеката културе на конкурсу Министарства „Градови у фокусу 2022“.

Опширније...

ОДРЖАНА ИЗЛОЖБА ДОМАЋЕГ ЛЕСКОВАЧКОГ АЈВАРА, ЗИМНИЦЕ, МЕДА, ВИНА И ВОЋНЕ РАКИЈЕ

Данас је у етно-комплексу Шоп-Ђокић, у организацији Туристичке организације и Регионалне привредне коморе Лесковца, а под покровитељством града Лесковца, одржана Изложба домаћег лесковачког ајвара, зимнице, меда, вина и воћне ракије. Ова манифестација окупила је бројне излагаче домаћих производа, као и десет такмичарских екипа које су се надметале у припремању лесковачког ајвара по традиционалној рецептури, али и салата од печених паприка.

Опширније...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија