wrapper

Градске вести

САСТАНАК СА ВЛАСНИКОМ КОМПАНИЈЕ МЛАДОСТ

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се данас у свом кабинету састао са власником компаније Младост Момом Николићем.

Опширније...

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЛЕСКОВЦА ОДРЖАО 54. СЕДНИЦУ

Данас је одржана 54. седница Градског штаба за ванредне ситуације. На седници је данас речено да је према последњим извештајима на територији Републикe Србијe у последња 24 сата тестирано 26.183 лица од којих су 7.602 позитивна. Када је у питању Лесковац на територији града је тестирано укупно 375 људи од којих је 141 тест позитиван. Јавност је данас обавештена и да се лесковачка болница поново налази у ковид систему од 27. августа. Број хоспитализованих пацијената данас је 63, 46 из Лесковца. Примљено је 9 а отпуштена су 2 пацијента. У Ковид болницу у Крушевцу је упућен један пацијент, није било смртних исхода, а на кисеонику је 48 пацијената. Бележи се и пораст броја прегледа у Ковид амбулантама. У пријемној амбуланти је било 229 прегледа.

Опширније...

ДАНИ ПАПРИКЕ ПО 15. ПУТ У ДОЊОЈ ЛОКОШНИЦИ

Доња Локошница је место захваљујући којем се прича о чувеној лесковачкој паприци проноси широм света. Мирис спремања ајвара и низови црвених паприка који се суше на кућама становника инспирација су за писање, фотографисање и снимање, зато Доњу Локошницу можемо пронаћи у бројним часописима од оних који се деле путницима у авионима AirSerbia, до National Geographic-a.

Опширније...

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ 14. ЛЕСКОВАЧКОГ ИНТЕРНАЦИОНАЛНОГ ФЕСТИВАЛА ФИЛМСКЕ РЕЖИЈЕ

Град Лесковац је познат и специфичан по много чему,  а фестивал ЛИФФЕ последњих 14 година даје разлог више да се име Лесковца  помиње као центар културних догађаја у региону. Чињеница да је попримио регионални карактер и да има свој уметнички савет је знак да се ЛИФФЕ за кратко време позиционирао као део мреже познатих српских фестивала и стекао статус националног фестивала.

Опширније...

ДАН СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ И СЛАВА ВАТРОГАСАЦА-СПАСИЛАЦА

У просторијама ватрогасно-спасилачке јединице у Лесковцу данас је обележена слава ватрогасаца-спасилаца Пресвета Богородица - Неопалима купина, заштитница ватрогасаца.

Опширније...

IN MEMORIAM МИЊА СУБОТА

Чувени телевизијски водитељ и композитор Миња Субота преминуо је у 82. години. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је изразио саучешће породици, пријатељима и поштоваоцима његовог рада:

Опширније...

ПОСЕТА КОМПАНИЈИ ДЦА ЛАБОРАТОРИЈЕ У МИЛАНОВУ

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас са сарадницима посетио компанију и научно-тешнолошки парк ДЦА лабораторије у Миланову.
Опширније...

ТРАДИЦИОНАЛНИ СЕПТЕМБАРСКИ СУСРЕТ НАЛЕД-А

Национална алијанса за локални и економски развој је јуче у Белом двору приредила традиционални септембарски сусрет.

Опширније...

IN MEMORIAM: ДУШАН ИВКОВИЋ

Данас је у 78. години премунуо Душан Ивковић. Био је југословенски кошаркаш и српски кошаркашки тренер, један од најуспешнијих европских и светских тренера свих времена. Од 2008. до 2013. био је селектор репрезентације Србије, а до краја живота био је председник Спортског друштва Раднички. Ивковић је науспешнији селектор Кошаркашке репрезентације Југославије на Европским првенствима.

Опширније...

ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Данас обележавамо празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Иницијатива за обележавање празника потекла је од политичког руководства Републике Србије и Републике Српске и представља празник свих Срба, како у матици, тако и у расејању. Истицањем националне заставе – српске тробојке народ се позива на јединство, очување слободарских тековина и поштовање заставе као једног од најважнијих симбола нашег народа. Заставе код Срба имају дугу традицију која датира од средњег века. У 19. веку када се родила идеја о српској државности застава је била саставни део овог историјског процеса. Под националном заставом окупљали су се политички лидери, интелектуалци и обичан народ којима је застава била више од симбола. Данас су на државним и јавним установама постављене заставе у знак захвалности прецима који су положили своје животе за слободу у Првом светском рату.

Опширније...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија