wrapper

Градске вести

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА КРОВНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДИХ СРБИЈЕ

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се данас састао са представницима Кровне организације младих Србије и представником Тима 42 из Лесковца у циљу успостављања и реализације квалитетне локалне омладинске политике.

Опширније...

ВЕЧЕРАС РЕПРИЗА ЈУЧЕРАШЊЕГ САСТАНКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЛЕСКОВЦА СА ДИРЕКТОРИМА ШКОЛА У ЛЕСКОВЦУ

Репризу јучерашњег традиционалног састанка градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића са директорима свих основних и средњих школа на територији града Лесковца можете погледати вечерас, 25.01.2022. године у 20 часова на телевизији Лесковац, К-1 и телевизији 4С.

Опширније...

ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Данас је одржана друга седница Градског штаба за ванредне ситуације на којој је јавност обавештена о тренутној епидемиолошкој ситуацији на територији града Лесковца у складу са којом је Завод за јавно здравље препоручио низ противепидемијских мера у циљу сузбијања ширења заразне болести Ковид-19.

Опширније...

ОДРЖАН СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ПЛИВАЊУ У СРЦ "ДУБОЧИЦА"

Недеља у којој се обележава школска слава Свети Сава је за просветне раднике и ученике увек у знаку свечаности и разних активности које славе светосавље, традицију и знање. Јуче су се ђаци вратили у школске клупе, али је истовремено отворена недеља посвећена највећем српском просветитељу који је утемељио српску писменост. Овогодишњи домаћин светосавских свечаности је Техничка школа „Раде Металац“, док ће следеће године славу преузети Основна школа „Коста Стаменковић“.

Опширније...

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ: ОБРАЗОВАЊЕ ЈЕ ПРИОРИТЕТ ПРИЛИКОМ ФОРМИРАЊА БУЏЕТА

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас, на почетку другог полугодишта 2021/2022. школске године, на Међународни дан образовања, у присуству својих сарадника задужених за област образовања, одржао традиционални састанак са директорима свих основних и средњих школа у граду.

Опширније...

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О РАЗВИЈАЊУ И УСПОСТАВЉАЊУ ОДНОСА У ОБЛАСТИ ТУРИЗМА ИЗМЕЂУ ЛЕСКОВЦА И КРИВЕ ПАЛАНКЕ

Прошле године је локална самоуправа града Лесковца преко Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа почела са спровођењем пројекта „Повезивање бисера’’. Ради се о пројекту који се реализује преко програма прекограничне сарадње Републике Србије и Северне Македоније који финансира Европска унија у циљу обезбеђивања услова за бољу и заједничку туристичку понуду два града са фокусом на популаризацију културних и природних ресурса за заједнички развој одрживих туристичких производа и дестинација, те подстицање могућности за побољшање квалитета и видљивости регионалних прекограничних туристичких понуда капитализацијом и бољим коришћењем природног, културног и историјског наслеђа.

Опширније...

УРЕЂУЈЕ СЕ ЈАВНА ПОВРШИНА У СЕЛУ ОРАОВИЦА ЦРКОВНИЧКА

Одељење за заштиту животне средине Градске управе града Лесковца, у сарадњи са ЈКП "Комуналац" , Одељењем комуналне полиције и компанијом PWW, спровели су акцију уклањања дивље депоније у селу Ораовица Црковничка. 
Опширније...

ДИРЕКТАН ПРЕНОС САСТАНКА СА ДИРЕКТОРИМА ШКОЛА У ЛЕСКОВЦУ

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић ће у понедељак 24. јануара 2022. године, одржати традиционални састанак са директорима основних и средњих школа на територији града Лесковца.
Опширније...

РЕДОВНА ИСПЛАТА СРЕДСТАВА ЗА ФУНКЦИОНИСАЊЕ ОБРАЗОВНИХ ИНСТИТУЦИЈА

Данас је из буџета града Лесковца исплаћена сума у износу од 6.110.627,62 динара за функционисање васпитно образовних институција.
Опширније...

ДВЕ ПОРОДИЦЕ ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИХ ЛИЦА СА КИМ ДОБИЛЕ ПОМОЋ У ГРАЂЕВИНСКОМ МАТЕРИЈАЛУ У ИЗНОСУ ОД 1.019.184 ДИНАРА

Град Лесковац у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије спроводи програме побољшања услова становања избеглих и интерно расељених лица настањених на територији града Лесковца.

Опширније...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија