wrapper

У организацији Удружења пензионера Града Лесковца данас је одржан Међународни фестивал фолклора трећег доба.

Ову манифестацију обележили су пензионери из Србије, Бугарске и Македоније који су продефиловали градом и одиграли коло испред Лесковачког културног центра.

Дружење се наставило у великој сали Удружења пензионера где се окупљенима обратио градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

„Овај фестивал је заправо промоција радости, виталности, елана и енергије трећег доба. Важно је схватити да старост и године нису баук и да их се не треба бојати. Сви данашњи учесници су пример како старост може бити весела и лепа, а да је свака бора и искуство, заправо, неизмерно богатство. Хвала вам што својим ангажовањем и оптимизмом дајете пример младима како треба живети, дружити се, размењивати искуства и стварати нова пријатељства“ рекао је градоначелник Цветановић и додао:

„Наши пензионери су најзаслужнији грађани јер су градили и стварали ово друштво и наша је обавеза да наставимо њиховим путем и обезбедимо бољу будућност за све нас. Зато град Лесковац континуирано ради на унапређењу мера и услуга које су намењене нашим најстаријим суграђанима у циљу омогућавања услова за активно старење које подразумева борбу против социјалне искључености. Пензије у Србији су редовне и сигурне. Наш идеал је да раст плата прати раст пензија и када год буџет то дозволи помогнемо нашим пензионерима, поготово онима са најнижим примањима.“

Градоначелник Цветановић овом прилико је истакао да ће следеће године из буџета града бити одвојена сума од 10 милиона динара за Удружење пензионера.

„Хвала градоначелнику, желим свима дуг и здрав живот, да нам пензије буду редовне и да уживамо у нашем трећем добу. Ово је 11. међународни фестивал који је јединствен у Србији и надам се да ће наставити да се одржава и даље. Са председником пензионера смо разговарали да то буде на нивоу чак Савеза пензионера Србије“ казао је председник Удружења пензионера града Лесковца Братислав Здравковић.

Председник удружења пензионера Србије том приликом поздравио је све и казао је да је Удружење пензионера у Лесковцу једно од најбољих удружња на нивоу Србије.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија