wrapper

„Абрашевић“ је надалеко познат и радо виђен, јер негује српско наслеђе изводећи старе српске нумере, од којих неке датирају још из 1905. године. К.У.Д. „Абрашевић“ учи нашу децу о традицији, о нашем народу, вери и обичајима. То је окружење у ком се васпитавање деце употпуњује вредностима као што су тимски дух, марљивост и велика одговорност.

Након неколико тешких година ово друштво се лагано уздигло и освајило свет. Ентузијазам и љубав коју показују према игри и ансамблу, усхићење са којим предају своје знање будућим генерацијама и упорност да свој ансамбл очувају, за сваку је похвалу. Управо зато је Град одлучио да им помогне, тако што им је омогућио да после вишегодишње паузе раде у оквиру Лесковачког културног центра.

К.У.Д. „Абрашевић“ прославио је данас 113 година свог постојања, на чему им је градоначелник др Горан Цветановић честитао и пожелео да још дуго трају и наступају, на конференцији која је била организована поводом ове манифестације.

Градоначелник се захвалио и гостима, ансамблу „Венац“ из Грачанице, који је касније и употпунио прославу К.У.Д. „Абрашевић“, која се одржала у лесковачком Народном позоришту.

„Драги љубитељи фолклорне уметности, даме и господо, желим Вам да уживате вечерас, да се вратите у време „Коштане“, у време „Зоне Замфирове“ у време када се на трговима орило оро а у томе ће нам помоћи веома талентовани ансамбли,“ – истакао је градоначелник на крају свог обраћања.

Ова културно-уметничка друштва нас свакодневно подсећају на важност очувања традиције и нашег богатог културног наслеђа.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија