wrapper

У Свечаној сали града Лесковца одржана је конференција поводом доделе уговора особама које су добиле субвенције за самозапошљавање у износу од 200.000.

Укупно 5 милиона је издвојено из буџета града за ову меру Локалног акционог плана за запошљавање. Добитнике средстава је поздравио градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, честитао им и између осталог рекао:

"Запошљавање, отварање нових радних места и стварање погодног привредног амбијента су параметри који оцењују рад сваке локалне самоуправе. Лесковац се, на том пољу, успешно развија и функционише. У прилог томе говори податак да је број незапослених на крају 2019. године износио 14.520 лица, односно у процентима 15,46%. Када овом податку додамо чињеницу да је одређени број запослен у неформалном сектору и да постоје и лица која примају надокнаду до пензије, неки реалан проценат незапослених је око 11%" - казао градоначелник Цветановић и додао:

"Да нам је циљ да незапосленост доведемо на што мању цифру, говори и активно спровођење Локалног акционог плана за запошљавање у оквиру којег је путем разних мера попут Стручне праксе, Јавних радова и Самозапошљавања, 1137 лица искористило могућност да се запосли или унапреди своје способности."

Укупно 25 Лесковчана је остварило ово право и у њихово име су говорили Андријана Илић и Лазар Динић.

Илићева се захвалила граду и градоначелнику на добијеној прилици и рекла: „Оваквим пројектима град пружа подршку лицима без запослења да с једне стране стекну потребна ускуства за вођење сопственог бизниса, а са друге стране, што је још битније за реализацију сопствених идеја. Моје мишљење је да већина се присутних привредника не би усудила на покретање сопственог бизниса да није било подршке града, мени лично за самостално бављење адвокатуром. Овакви подстицаји града и градоначелника дају нам веру у систем и да све око нас има смисла.“

Лазар Динић је изразио своју захвалност јер му је омогућено да отвори предузетничку радњу за уређење екстеријера и додао да ће додељена новчана средства искорити за набавку неопходних машина.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија