wrapper

У сали Народног позоришта у Лесковцу данас је у организацији Службе за урологију и Уролошке секције Српског лекарског друштва организован стручни састанак поводом обележавања 50 година постојања и рада ове Службе у лесковачкој Општој болници. Ова Служба се налази у самом врху српске урологије и изнедрила је многе стручњаке. Организовала је укупно осам веома успешних и стручних секција.
 
Уводну реч на скупу дао је прим. др Милан Петровић, помоћник директора Опште болнице Лесковац. Говорио је о историјату службе, запосленима и рекао:
 
"Данас располажемо капацитетом од 27 постеља. У Служби ради шест лекара специјалиста и овај кадар ће ускоро бити појачан двојицом специјализаната, односно 22 медицинске сестре-четири са високом школом. За протеклих пола века, иако смо кренули од нуле, развијали смо се убрзано и дошли до фазе када се овде могу да раде све интервенције, од најједноставнијих, до најсавременијих и најкомпликованијих, као што је израда бешике од дебелог црева. Практично, можемо да радимо све што и клинички центри."
 
На данашњем скупу су заслужнима за допринос у раду уручене захвалнице, дипломе и повеље. Повеље су припале градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу, којем је, као члану Председништва организације уручена и повеља намењена Српском лекарском друштву, академику и сараднику болнице у Лесковцу Јовану Хаџи-Ђокићу, проф. др Радмилу Јанковићу.
 
У име добитника данас се обратио градоначелник Цветановић, захвалио се због части што су му уручене повеље:
 
"Почаствован сам што имам прилику да вам се обратим са ове говорнице као један од добитника признања, а част је већа што данас, као члан председништва Српског лекарског друштва, преузимам признање и за ову значајну институцију. Служба за урологију ће ускоро, са остатком главне болничке зграде, проћи кроз реконструкцију и бити потпуно осавремењена. Након прве фазе радова на енергетској санацији вредној преко 700 милиона динара, болницу очекује уређење унутрашњости главне зграде за коју ће Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојити четири милијарде и 500 милиона динара. Град је завршио свој део посла издвојио 50 милиона и 400 хиљада динара за пројекат што значи да је све спремно да се са радовима крене" - рекао је данас градоначелник, подсетио да су болницу посетили министар здравља Златибор Лончар, председница Владе Ана Брнабић и председник Републике Србије, Александар Вучић и пожелео наставак преданог рада у будућности.
 
Пре скупа, окупљеним медијима се обрадио академик Хаџи-Ђокић:

„Лесковачка урологије, односно Лесковац и болница, данас славе велики дан, то је пола века, није мали период. Ја овде долазим 30 година и учествујем у раду урологије у Лесковцу, тако да и ја славим неку врсту јубилеја. Лесковачка урологија је на високом месту што се тиче урологије у Србији, јер има одличне стручњаке на челу са доктором примаријусом Миланом Петровићем. Они раде скоро све операције у урологији које се раде и на клиникама у Београду, Нишу, ВМА и клиника у Новом Саду.“

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија