wrapper

Данас је у Лесковцу боравио његова екселенција амбасадор Исламске Републике Иран Рашид Хасанпур који је том приликом посетио градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, а након тога oдржан је састанак са представницима Савета за развој града Лесковца са којима је разговарао о потенцијалној сарадњи.

Градоначелник Лесковца др. сци. мед. Горан Цветановић изразио је задовољство због поновног доласка амбадора Хасанпура у град Лесковца, и притом рекао:

„Неизмерно ме радује чињеница да сте на основу те прве посете препознали привредни и економски потенцијал нашег града и одлучили да поново будете наш гост како бисмо успоставили још чвршће везе и плодоносну сарадњу.“

„Данас, ми чинимо све како би Лесковац повратио епитет привредног, културног, образовног и административног центра и изузетно смо фокусирани на развој свих сегмената друштва. С обзиром на то да је јак привредни сектор услов за стабилно и развијено друштво отворени смо и за глобалне и за локалне предузетничке иницијативе. У нашем граду и условима које пружамо успешно послују компаније из Велике Британије, Немачке, Кине, Кореје, Турске, Грчке, Италије, Аустрије. Поносни смо на то што је већина лесковачких компанија у последњих неколико година проширила производне и продајне капацитете, што сте могли да чујете и пре конференције на састанку са члановима Савета за развој града. Овај састанак смо организовали како бисмо амбасадора упознали са карактеристикама нашег града јер постоји могућност да се Лесковац братими са иранским градом са сличним одликама,“ – додао је градоначеник Цветановић.

Градоначелник се захвалио амбасадору на посети али и представницима три привредне делатности који су присуствовали данашњем састанку: Бане комерц – текстилна индустрија, дрвна индустрија – компанија Ранђеловић, као и Вуле комерц, власник хладњаче за складиштење пољопривредних производа.

Амбасадор Ирана Рашид Хасанпур рекао је:

„Капацитет који ваш град поседује и добри људи који га воде су разлог из којег наше посете могу бити још чешће. Стекао сам утисак да је град Лесковац град најбољих, тако да се надам да ћемо моћи да искористимо потенцијале. За сада смо се договорили да потпишемо документ о братимљењу Лесковца са једним иранским градом како би сарађивали и међусобно се договарали. Ми непрекидно путујемо Србијом, јер је наш приоритет локална сарадња. Наши односи би требало да се развијају на свим пољима, у свим секторима. У том правцу различити сектори могу имати велику улогу и не постоји ограничење у том погледу, нити са српске нити са иранске стране. Захваљујем господину градоначелнику, моје посете су увек радне и увек радимо на постизању договора и преузимању обавеза, тако да све оно о чему смо данас говорили ћемо настојати да реализујемо.“

Амбасадор Хасанпур је искористио свој долазак да обиђе и упозна се са туристичком актракцијом овог краја – Царичиним градом.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија