wrapper

Данас су почели радови на изградњи саобраћајнице са пратећом инфраструктуром у Зеленој зони.

Вредност радова је 47,2 милиона динара, а средства за реализацију обезбедио је град Лесковац. Извођач радова група:  "СИСТЕМ СНЛ ГРАДИТЕЉ" ДОО из Лесковца и Радња за утовар и вађење песка и шљунка „Бобан Цветковић“ из Топонице.

Радови подразумевају изградњу саобраћајнице дужине 500 метара,  паркинг простора, изградњу дела атмосферске канализације, постављање уличног осветљења, и постављање трафо станица "Берза 1", а биће изграђени и сабирни шахт и надземни танкови за отпадну воду. Биће уграђена два слоја асфалта на коловозу, на тротоару и на паркингу. Биће постављени гајгер сливници, бетонски ивичњаци, цеви за канализацију, пластичне канализационе шахте.  Биће извршена изградња армирано - бетонског сабирног шахта са уградњом система за премумпавање санитарних отпадних вода ( две пумпе), изградња бетонског постоља за постављање пластичних резервоара - цистерни запремине 50000 литара (два резервоара), изградња уличног осветљења и демонтажа опреме из трафо станице "Берза2" и монтажа у трафо станицу"Берза1".

„Радови које данас обилазимо показују један од начина на које се Град Лесковац труди да привуче стране инвеститоре. Поред уступања земљишта, давања објеката у најам без накнаде, ми инвеститорима пружамо адекватну комуналну инфраструктуру која одговара потребама њихове производње. Као што и сами знате, на овом месту ће свој погон отворити британска компанија „Аптив“ и овом приликом ја бих вас подсетио да је то инвестиција вредна око 25 милиона евра. Свакако најбитнији сегмент покретања Зелене зоне је отварање нових радних места и управо у фабрици коју видимо радиће преко 2000 наших суграђана“, рекао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић приликом обиласка радова.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија