wrapper

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 495

Завршена је реконструкција потисног цевовода од пумпне станице Винарце до резервоара Подримце, и даље до прекидних комора Белановце и Миланово.

Реч је о изузетно великој инвестицији вредној 630.000 евра, која је финансирана у оквиру друге фазе Ка-еф-ве програма и обухвата цевовод дужине 8120 метара.

Разлози за реконструкцију постојећег цевовода су чести кварови, старост мреже и неодговарајућа врста материјала, што доводи до значајних губитака воде и проблема у водоснабдевању.

- Овом инвестицијом ти проблеми биће сведени на минимум, што значи боље и квалитетније водоснабдевање за мештане Винарца али и још 8 села: Подримца, Миланова, Каштавара, Карађорђевца, Петровца, Душанова, Белановца и Доњег Стопања. За разлику од других делова града који су прикључени на водосистем Барје, мештани ових села до сада су воду добијали из бунара. Сада се бунари стављају у резервно извориште, а повезивање на систем Барје омогућава стабилизацију неравномерног притиска и квалитетнију испоруку воде, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Радови на овом, такозваном западном цевоводу, укључивали су и реконструкцију прекидних комора, црпне станице Винарце и изградњу нове бустер станице, што ће омогућити бржи проток и потискивање воде у више делове овог насеља чиме ће се избећи чести прекиди у водоснабдевању.

Директорка ЈКП "Водовод" Косара Илић казала је да је само за санацију хаварија на водоводној мрежи у току 2016. године издвојено 7,5 милиона динара, од чега се половина односила на решавање проблема насеља која припадају западном цевоводу.

Иначе, на недавно је  инсталирани СКАДА систем за контролу водоснабдевањау фабрици воде у Горини повезан је и западни цевовод, па ће у случају проблема, неправилности моћи одмах да се уоче и правовремено реагује.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија