wrapper

Данас ће пољопривредни произвођачи, њих 19 из брестовачког, односно 115 пријављених из печењевачког краја, добити подстицајна средства за развој својих пољопривредних газдинстава за које ће из буџета града бити уплаћено 3,5 милиона динара. Тиме ће свих 994 пољопривредника закључно са данашњим даном  добити подстицајна средства у укупној вредности од 34,5 милиона динара.

Данас је представник Буџетског фонда за развој пољопривреде симболично уручио уговор Славиши Цекићу из Брестовца који се ове године први пут пријавио за бесповратна средства иако се пољопривредом бави дуже од 30 година. Са супругом и сином овај вредни Брестовчанин током целе године узгаја културе попут кукуруза, пшенице и кромпира на око хектар обрадиве површине. Према његовим речима пољопривредницима се у последњих неколикко година посвећује доста пажње и средстава на чему је  захвалио локалној самоуправи и градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу:

„Људи из службе су се потрудили да нам објасне како и где да се пријавимо за повраћај средстава и ја сам уз њихову помоћ набавио прскалицу и циклон за разбацивање ђубрива и семена који ће ми много значити приликом обраде земље. Ја сам уплатио око 90.000 динара за ове машине а Фонд ми враћа 40%,“ – казао је Цекић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија