wrapper

Данас се обележава Међународни дан особа са инвалидитетом када локалне заједнице широм света у први план стављају препознавање и вредновање разноликости, разумевање и учење из искустава људи који живе са инвалидитетом и свакодневну мисију стварања друштва једнаких права за све. Због неповољне епидемиолошке ситуације ове године неће бити организован традиционални пријем чланова удружења и организација особа са инвалидитетом у кабинету градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића. Зато је тим поводом градоначелник упутио следеће саопштење:

„Међународни дан особа са инвалидитетом је само један дан у календару, али симболизује вредности и активности које се у Лесковцу, граду који прихвата и омогућава повољне услове за живот свим својим становницима, континуирано спроводе.

Пандемија заразне болести Ковид-19 је дубоко погодила заједнице широм света, посебно осетљиве групе. Као одговорна локална самоуправа, трудимо се да од првог дана епидемије будемо у константној комуникацији са особама са било којом врстом инвалидитета настојећи да им будемо на услузи јер смо од преузимања одговорности истрајни у намери да Лесковац буде град једнаких могућности по мери свих грађана.

Иако смо свесни да и даље постоје препреке на чијем отклањању и даље морамо да радимо, својски се трудимо да нашим суграђанима олакшамо живот прилагођавањем улица, улаза у зграде важних институција, школе, тржне центре итд. Од званичних признања релевантних институција нам много више значе потврде које нам сама удружења упућују, али имамо слуха и за критике и сугестије наших драгих суграђана. И убудуће ћемо наставити конструктивну комуникацију са свим удружењима и организацијама особа са инвалидитетом јер смо свесни да нас очекује још доста труда и рада како би све особе са инвалидитетом биле потпуно укључене у наше друштво. На том путу ваша удружења видим као савезника и надам се да ћемо заједно у будућности остварити зацртане циљеве.“

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија