wrapper

У Вучју је данас, пету годину заредом, одржана манифестација „Дани крушке“ која има за циљ промоцију пољопривредних произвођача и ове културе по којој је вучјански крај препознатљив.

Присутнима се обратио одборник Скупштине града Лесковца Братислав Анђелковић који је поздравио све присутне и том приликом казао:

„Данашња манифестација „Дани крушке“, која се ове године одржава 5. пут, полако прераста у традицију нашег краја.

Од укупне површине засада под крушком је преко 530 хектара, што износи око 10 посто од укупне површине под засадом воћа у Јабланичком крају. С обзиром на то да се највеће површине под крушком налазе управо у вучјанском крају, ова манифестација представља добру прилику да произвођачи прикажу најбоље од овог воћа, да добију корисне савете од стручних служби и унапреде своју производњу.“

Председник Савета месне заједнице Дејан Пешић који се захвалио градоначелнику др Горану Цветановићу и Локалној самоуправи на подршци коју пружају пољопривредним произвођачима и месним заједницама.

У оквиру „Дана крушке“ органозовано је такмичење у брзој припреми крушака за компот, а додељене су и награде за највећу површину на којој се узгајају крушке , за најлепшу гајбу крушака, за најбољу ракију и за најмлађег узгајивача крушки.

Заменик градоначелника др Јасмина Ранђеловић уручила је награде најбољима и срећним добитницима.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија