wrapper

Данас је у Вучју одржана манифестација „Дани крушке“,6. по реду.

Ова манифестација има за циљ промоцију пољопривредних произвођача и ове културе по којој је вучјански крај препознатљив. Овом дешавању присуствовао је и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић.

Присутнима се обратила у име локалне самоуправе Јелена Станковић, члан Градског већа, која је рекла:

„Од укупне површине засада под крушком је преко 530 хектара, што износи око 10 посто од укупне површине под засадом воћа у Јабланичком крају. С обзиром на то да се највеће површине под крушком налазе управо у вучјанском крају, наши данашњи домаћини су воћари из Вучја и околних места. Овакве манифестације организују се у циљу промоције пољопривредних произвођача и њихових производа.

Истовремено, трудимо се да пољопривредним произвођачима пружимо финансијску подршку која ће им олакшати рад. Прошле године смо ребалансом буџета планираних 30 милиона за субвенције повећали на 34,5 милиона. Од 2013. године утрошено је укупно 216,5 милиона динара на преко 6300 субвенција за наше пољопривреднике. До сада смо успели да решимо многе проблем и створимо боље услове рада па смо у атарске путеве, комасацију и електрификацију поља инвестирали укупно 250 милиона динара. „

Председник Савета месне заједнице Дејан Пешић који се захвалио градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу и Локалној самоуправи на подршци коју пружају пољопривредним произвођачима.

У оквиру „Дана крушке“ органозовано је такмичење у брзој припреми крушака за компот, а додељене су и награде за највећу површину на којој се узгајају крушке , за најлепшу гајбу крушака, за најбољу ракију и за најмлађег узгајивача крушки.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија