wrapper

У Великој сали Дома културе у Мирошевцу данас је одржана манифестација „Дани крушке“ по четврти пут окупља велики број произвођача овог воћа.

Манифестацију је отворила др Јасмина Ранђеловић заменик градоначелника:

„Крушка се на територији града Лесковца гаји на 532 хектара, а највеће површине под крушком су управо у вучјанском крају те ова манифестација представља добру прилику да произвођачи прикажу најбоље од овог воћа, да добију корисне савете од стручних служби и освоје вредне награде које ће им свакако помоћи у унапређењу производње. Локална самоуправа Града Лесковца је свесна да Вам је финансијска подршка града од неизмерног значаја и зато се, из буџета Града, стално издваја све више новца за пољопривреду. Ове године издвајања за пољопривреду износе око 64 милиона динара, док ће за субвенције пољопривредних произвођача бити издвојено око 24 милиона динара.“

Испред Месне заједнице „Мирошевце“ обратио се секретар Данијел Ристић, захваливши се градоначелнику др Горану Цветановићу и Локалној Самоуправи на подршци коју пружају пољопривредним произвођачима и месним заједницама.

У оквиру „Дана крушке“ органозовано је такмичење у брзој припреми крушака за компот, а додељене су и награде за највећу површину на којој се узгајају крушке , за најлепшу гајбу крушака.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија