wrapper

Данас је у Вучју одржана манифестација „Дани крушке“,7. по реду.

Ова манифестација има за циљ промоцију пољопривредних произвођача и ове културе по којој је вучјански крај препознатљив. 

Присутнима се у име локалне самоуправе oбратио Андрија Атанасковић, члан Градског већа, који је рекао:

„Од укупне површине засада воћа у Јабланичком крају, под крушком је преко 530 хектара, што је негде око 10 посто. С обзиром на то да се највеће површине под крушком налазе управо у вучјанском крају, ова манифестација данаc, овде, представља добру прилику да произвођачи прикажу најбоље од овог воћа, да добију корисне савете од стручних служби који ће им помоћи да унапреде своју производњу.

Као одговорна локална самоуправа свесни смо да је за развој производње неопходна и наша подршка. Зато смо за потребе пољопривреде и потребе пољопривредних произвођача само ове године издвојили око 110 милиона динара, од чега 50 милиона динара за пољопривредне субвенције. Са овом праксом, Град Лесковац ће и у будуће тежити да обезбеди средства за пољопривредне произвођаче."

Председник Савета месне заједнице Дејан Пешић се захвалио градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу и Локалној самоуправи на подршци коју пружају пољопривредним произвођачима.

У оквиру „Дана крушке“ органозовано је такмичење у брзој припреми крушака за компот, а додељене су и награде за највећу површину на којој се узгајају крушке, за најлепшу гајбу крушака, за најбољу ракију и за најмлађег узгајивача крушки.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија