wrapper

Чланци поређани по датуму: децембар 2016

субота, 19 септембар 2020 09:51

АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА У ТУРЕКОВЦУ

Одељење за заштиту животне средине Градске управе града Лесковца , у сарадњи са ЈКП "Комуналац" , Одељењем комуналне полиције и компанијом PWW, почело је данас акцију уклањања дивљих депонија и уређење јавне површине у Турековцу које се налазе код моста, на реци Јабланици.
У оквиру акције радиће се и кошење банкине пута од амбуланте према Лебанском путу, као и уређење и чишћење јавне површине код Месне заједнице. Акција чишћења се наставља и сутра.

Јелена Трајковић из Савета месне заједнице се обратила присутнима: “Ову депонију чистимо већ трећи пут, али мештани и даље бацају смеће на овом месту. Упућујем апел грађанима да заједничким снагама чувамо животну средину. Захваљујем локалној самоуправи и свим предузећима која учествују у овим традиционалним акцијама чишћења.”

Након обиласка радова на  комплетној реконструкцији пута Лесковац- Власотинце вредној 283,3 милиона динара, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је посетио кланицу и индустрију меса МК која ће након 10 година бити повезана на новоизграђену канализациону и водоводну мрежу за које је из буџета града издвојено 45,3 милиона динара.

Ова компанија која у Лесковцу послује од 1995. године важи за једну од најуспешнијих у индустрији меса. Поред производног центра који је изграђен 2010. године, МК има четири малопродајна објекта и 60 запослених.

Велики пројекат реконструкције пута од Лесковца ка Власотинцу започет је септембра 2019. године. Радови су се умерено смањеним интензитетом изводили и током трајања ванредног стања јер је ситуација са вирусом корона успорила читав свет, па тако и Лесковац и радове у нашем граду. Поред короне одлучено је да се прошири коловоз и пешачке и бициклистичке стазе што је одложило завршетак радова.

Страна 1 од 1031

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија