wrapper

Чланци поређани по датуму: децембар 2017

петак, 23 април 2021 14:42

ДАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

На данашњи дан 1815. године на сабору српских народних старешина у Такову донета је одлука о подизању Другог српског устанка. За вођу устанка изабран је Милош Обреновић, један од најугледнијих људи тог времена. Овај догађај десио се на велики хришћански празник Цвети, чиме је настављена традиција да се све судбоносне одлуке доносе на велике хришћанске празнике. Други српски устанак је последња етапа ратног дела Српске револуције која је почела 1804. године. Остваривши првобитне циљеве на бојишту, српско устаничко вођство окренуло се дипломатији и преговорима.

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић су данас у управној згради Постројења за пречишћавање отпадних вода потписали Анекс 4 основног уговора о суфинансирању изградње Постројења. Потписивањем овог анекса обезбеђују се средства за пуштање у рад објеката линије воде што представља предуслов за пуштање у рад линије муља. Вредност уговора је око 42,5 милиона динара.

Човек је променио ток цивилизације оног тренутка када је почео да бележи своје мисли и сазнања.

Светски дан књиге и ауторских права, одлуком Унеска, обележава се 23. априла од 1995. године, Овај дан рођења и смрти два велика писца, Вилијама Шекспира и Мигела де Сервантеса прилика је да се укаже на значај књиге као једне од најважнијих цивилизацијских тековина.

петак, 23 април 2021 00:00

Здравство

Лесковачко породилиштe

У Лесковачком породилишту за 24 сата рођене су девет бебе. Једна девојчица и осам дечака.

Хитна помоћ

У хитној служби лесковачког Дома здравља и претходне ноћи било је доста интервенција: 14 кућнe посете лекара, амбулантно су прегледана 32 пацијента.

Страна 1 од 1171

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија