wrapper

Чланци поређани по датуму: фебруар 2021

субота, 27 фебруар 2021 20:01

АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА У ДРЋЕВЦУ

Одељење за заштиту животне средине Градске управе града Лесковца, у сарадњи са ЈКП"Комуналац" , ЈКП „Грделица“, Одељењем комуналне полиције и компанијом ПВВ, данас је спровело акцију уређења јавне површине у селу Дрћевац. Ова акција обухватила је уклањање дивље депоније, чишћење канала и санацију сеоског пута који води до противградне станице.

Почетком године Министарство унутрашњих послова је обезбедило пет модерних возила са аутомеханичким лествама која служе за евакуацију и спасавање на великим висинама до чак 32 метара. Једно од њих намењено је Ватрогасно-спасилачкој јединици Сектора за ванредне ситуације МУП-а у Лесковцу која је пре две године одликована Октобарском медаљом града Лесковца.

У Елин Пелину су   у оквиру пројекта Магија Синергије (№ CB007.2.12.002) преко Interreg - IPA програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија су током недеље одржане две радионице заједничке радне групе за туризам. Теме које су обрађиване на радионицама  су   партнерство за заједнички развој туризма, анализа стања и уских грла, постављање циљева развоја, стратешких циљева и приоритета. Планирање је кључно средство за осигурање развоја, маркетинга и управљања одрживим туризмом. У вези са тим партнери на пројекту покренули су процес стратешког планирања који води до израде Заједничке Стратегије Одрживог Туризма у прекограничном подручју Елин Пелин и Лесковац. Процес стратешког планирања  се реализује кроз четири радионице стратешког планирања и две јавне расправе. Следеће две радионице из овог процеса ће бити одржане у Лесковцу почетком марта.

Данас је у Школи за основно и средње образовање „11. октобар“ одржана конференција за медије повом Повеље Фонда „Професор Миодраг В. Матић“ , коју је ова васпитно-образовна институција добила као најистакнутија установа у Србији која се бави проблемима деце са сметњама у развоју. 

Страна 1 од 11

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија