wrapper

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 495

Градски савез за школски спорт  и Одбор за превенцију болести зависности и борбу против верских секти Скупштине града, већ четири године реализује акцију набавке спортске опреме за унапређење квалитета школског спорта, а данас су у оквиру тих активности,  22 школе са територије Лесковца добиле по комплет тренерки, за шта је из буџета града издвојено 400.000 динара.

Спорт је здравље, тимски дух, превенција, због чега је важно код деце усадити љубав према спорту и физичким активностима.У свему томе, школе играју изузетно важну улогу. Зато ми, као одговорна локална самоуправа, настојимо да побољшамо услове за бављење спортом у школама, од изградње спортских терена, фискултурних сала до опремања школа потребним реквизитима. Изградили смо 15 терена за мале спортове, 7 у склопу школа, реновирали фискултурне сале у школи „Аца Синадиновић“ у Предејану, у школи Петар Тасић у Лесковцу, завршили смо изградњу спортске хале у Великој Грабовници, градимо фискултурну салу за школу Вожд Карађорђе, рекао је градоначелник Горан Цветановић, који је директорима школа уручио комплете тренерки.

Он је додао и да ће већ сутра бити исплаћене јубиларне награде просветним радницима, за шта је из градске касе издвојено преко 16 милиона динара.

Развој школског спорта значи промоцију здравих стилова живота, одвајање деце од прекомерне употребе рачунара, већу заштиту од лоших утицаја у савременом друштву, али и могућност да ће нека од те деце постати успешни професионални спортисти.

Један такав пример је 16-огодишња Марија Паповић, чланица Атлетског клуба Дубочица. Она је већ четири путауспела да у Лесковац донесе златну медаљу са првенства Србије, а њен наредни циљ је пласман на Светско првенство које ће у јулу бити одржано у Кенији.

Она је овом приликом упутила захвалност граду и градоначелнику Цветановићу, на помоћи и подршци која јој пуно значи, јер је, како је рекла, мотивише и даје снагу да настави да ниже успехе.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија