wrapper

У Свечаној сали Града Лесковца данас су представницима удружења из области социјалне заштите додељени уговори о финансирању и суфинансирању програма и пројеката одобрених на конкурсу расписаном 25.7.2018.

Уговоре је добило 18 удружења за 27 пројеката и програма. Укупан износ средстава која су данас додељена износи 13,5 милиона динара. Највише новца - 5,5 милиона, додељено је пројектима из области подршке особа са инвалидитетом. За породични и домски смештај, прихватилишта и друге врсте смештаја у износу од милион динара, дневне услуге у заједници у износу од 4 милиона и саветодавно - терапијске и социјално-едукативне услуге у износу од 3 милиона динара.

"Циљ града Лесковца је да успостави ефикасан систем социјалне заштите који ће одговорити на потребе свих грађана и који ће подржавати рањиве појединце и групе којима је потребна помоћ друштва и државе. Управо зато је за финансирање целокупног система социјалне заштите у текућој години планирано издвајање од 140,3 милиона динара" рекао је градоначелник Цветановић приликом уручења уговора и подсетио да је овој години удружењима већ исплаћено 9,5 милиона динара.

У име представника удружења из области социјалне заштите градоначелнику и локалној самоуправи захвалила се Гордана Стојановић из Удружења дистрофичара Јабланичког округа.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија