wrapper

У Свечаној сали града Лесковца данас су подељени уговори удружењима из области социјалне заштите по конкурсу са краја 2017. године.

Уговоре је добило 11 удружења за 14 програма и пројеката који ће бити финансирани и суфинансирани из буџета града Лесковца у 2018. години. За ову намену издвојено је 9,5 милиона динара.

За финасирање пројеката из области социјалне заштите буџетом за 2018. Предвиђено је 23 милиона динара, дој је за финансирање целокупног система социјалне заштите предвиђено око 128,8 милиона, што је за 22,4 милиона више него у 2017. години.

„Циљ града Лесковца је да успостави ефикасан систем социјалне заштите који ће одговорити на потребе свих грађана и који ће подржавати рањиве појединце и групе којима је потребна помоћ друштва и државе. Као одговорна локална самоуправа тежимо да кроз различите видове помоћи од персоналне асистенције, преко помоћи у кући, геронто домаћица и других услуга, свим људима, без обзира на хендикеп или животне потешкоће, олакшамо суочавање са свакодневним изазовима.“ Рекао је приликом поделе уговора градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

„Крајем прошле недеље са Министарством за рад, запошљавање борачка и социјална питања потписан је уговор о наменском трансферу од скоро 22 милиона динара за финансирање услуга социјалне заштите. Користим ову прилику да се захвалим министарству јер сваке године на прави начин сагледају потребе града Лесковца“ додао је Цветановић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија