wrapper

У Свечаној сали града Лесковца, градоначелник др Горан Цветановић, поделио је данас уговоре за стручно усавршавање младим академским грађанима са територије Лесковца. Уговоре је добило њих двадесеторо, од којих је њих осморо завршило факултете са просечном оценом девет и више.

За реализацију овог пројекта издвојено је 6 милиона динара.

Присутнима се обратио градоначелниК Цветановић и истакао - „Обављање стручне праксе Град организује путем Локалног акционог плана за запошљавање. Овим планом у претходних 5 година помогли смо 961 лицу и за те намене издвојили преко 126 милиона динара. Управо зато смо пре нешто више од годину дана од Националне службе за запошљавање добили признање за његово спровођење. Стручна пракса пружа шансу младим амбициозним да своја стечена теоријска знања примене радећи и усавршавајући се, што је веома значајно за њихов даљи рад. Значајна је и за послодавце који су у позицији да препознају профил кандидата који им је потребан, да у своје установе и предузећа уведу дух младости и да своје искуство пренесу будућим нараштајима.“

Марија Јовановски, која је говорила у име свих којима су додељени уговори, захвалила је Граду и градоначелнику др Горану Цветановићу на подршци током школовања и на указаној шанси, истичући да је ово одличан подстрек за младе људе да остану, раде и живе у свом радном граду.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија