wrapper

Данас је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић у присуству његових сарадника одржао састанак са директором РТС Кроса Стеваном Ковачевићем и његовим сарадником Мирком Вујаклијом, селектором у Атлетском савезу за младе таленте.

На састанку се разговарало о будућем одржавању Кампа за децу из дијаспоре који је планиран за период од 25.6. до 2.7.2022. године када ће у Лесковцу боравити малишани из Шпаније, Француске, Италије, Данске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Румуније и Републике Српске.

Директор Кроса је похвалио велики одзив ученика основих школа и предшколаца на недавно одржаном такмичењу РТС Кроса, због чега се града Лесковац нашао се међу пет водећих градова у Србији.

Директор Ковачевић истакао је да је градоначелник Лесковца Цветановић заслужено добио највеће признање РТС Кроса, златно знамење и изразио уверење да ће Лесковац бити одличан домаћин овог великог интернационалног кампа са радионицама, које подржава Министарство спорта и Спортског савеза Србије.

Подсетимо да је Крос РТС-а основан је 20. априла 1991. године као једнодневно такмичење у Сремској Митровици. На састанку, присутни су се подсетили чињенице да је управо на иницијативу града Лесковца и града Зајечара Крос РТС-а доживео трансформацију, да од једнодневног такмичења данас живи 365 дана. Поред такмичарских делова данас има неколико образовних сегмената и на састанку је изражено задовољство што је за 30 година, колико постоји Крос РТС-а, циљем прошло више од 7,5 милиона младих ученика, основних и средњих школа, али и предшколаца из Србије, региона и дијаспоре, који су учили о здравим навикама кроз вежбе и спортска такмичења, али и о српској традицији, култури и језику.

Градоначелник Цветановић истакао је да град Лесковац константно подржава спортисте, као и да је за текућу годину опредељено 120 милиона динара, највише до сада и за разлику од претходног периода и 2012. године када је било издвојено 18 милиона, као и додатних 120 милиона динара за функционисање СРЦ Дубочица. Он је поменуо и изградњу градског стадиона вредног 2,5 милијарде динара која је у току и од велике важности за град Лесковац и додао да је Лесковац поносан на успех свих спортиста и лесковачких клубова који из годину у годину постижу запажене резултате.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија