wrapper

Заводу за јавно здравље Лесковац Влада Републике Србије донирала је фрижидер за чување Фајзер вакцине против заразне болести Ковид-19 вредности 15.000 евра.

Тим поводом ЗЗЈЗ Лесковац су посетиле заменица градоначелника др Ана Јанковић Стојановић и члан Градског већа др Александра Миловановић. Заменица др Јанковић Стојановић је том прилиом истакла:

„Донација фрижидера је веома значајна. Вакцине ће се чувати на температури од -60 до -80°C чиме ће се омогућити адекватно дистрибуирање вакцине на одговарајућој температури. Тиме ће хладни ланац бити испоштован, а вакцине ће потентне стићи до сваког вакциналног пункта. Веома нам је значајно да цео процес тече несметано и да вакцине стигну до свих предвиђених места за вакцинацију у нашој регији.“

Она се захвалила председнику и Влади Републике Србије на овој, али и претходној донацији путем које је у Лесковац била послата заштитна опрема, дезинфекциона средства и медицинска апаратура - три клиничка, шест мобилних респиратора, два рендген апарата, гасни аналајзер и десет монитора за праћење виталних функција.

„Мало која земља у Европи има четири вакцине Фајзер, Астра Зенека, Спутњик и Синофарм. Град Лесковац је све своје ресурсе уложио како би свим суграђанима вакцине биле доступне и зато поново инсистирамо и указујемо на значај имунизације. Потребно је да се што већи проценат одраслог становништва вакцинише како би смо остварили колективни имунитет и тиме што пре изашли из пандемије,“ – поручила је заменица др Јанковић Стојановић.

Директорка ЗЗЈЗ Лесковац др Александра Николић казала је да епидемиолошка ситуација у Лесковцу више није неповољна, већ је прешла у несигурну, да се бележи пад новорегистрованих случајева из недеље у недељу, такође и процента позитивности броја лица који су на болничком лечењу у Ковид болници и број прегледа у ковид амбулантама.

„Можемо рећи да вакцинација становништва даје резултате. До сада је трећина одраслих становника на територији града Лесковца примила прву дозу, односно 25% становништва је вакцинисано са обе дозе. Међутим, потребан је још већи обухват како би се достигао колетивни имунитет, па позивам све грађане да се вакцинишу, све вакцине су на располагању.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија