wrapper

Данас је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић обишао радове на изградњи новог градског стадиона. Реализација пројекта је у току. Радови на рушењу старих трибина су завршени, као и припреме, и почело је извођење грађевинских радова на новом стадиону где се тренутно налази велики број машина и радника, као и два крана. Рок за завршетак радова је фебруар 2023. године.

Стадион који се гради у Лесковцу вредности је скоро 2,5 милијарди динара, који ће обезбедити Канцеларија за управљање јавним улагањима. Реч је о модерном стадиону капацитета 8136 места. Предвиђена висина објекта стадиона је16,3m, висина стубова рефлектора 32m, димензије фудбалског терена 105x68m, укупно терен са околином 121x85m, терен има дренажу и могућност грејања.

У првој фази предвиђене су три функционалне целине: прва се односи на комплекс стадиона са паркингом, друга на изградњу спортског објекта услужног карактера северно од објекта стадиона и трећа, на изградњу спортског објекта административних, едукативних и пратећих садржаја са источне стране стадиона.

За стадион постоји и пројекат озелењавања чији је циљ еколошко и естетско унапређење простора, са жељом да се формирањем засада на слободним површинама употпуни визуелни доживљај комплекса (црвени јавор, јела,тиса).

Кровна конструкција комплетно покрива све трибине стадиона.

У комплексу је укупно предвиђено 198 паркинг места. Стадион може да служи за припрему репрезентације, екипа, јер ће поред терена имати и додатну салу за припрему играча. С обзиром на то да ће испунити стандард УЕФА, може да служи и за игру млађих репрезентација, као и Б селекције.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија