wrapper

Данас је градоначелник Бора Александар Миликић посетио градоначелника Лесковца др Горана Цветановића.

На конференцији одржаној у Свечаној сали Града Лесковца градоначелник Лесковца др Горан Цветановић пожелео је добродошлицу госту и казао следеће:

„Увек је пријатно угостити пријатеље из других градова чије посете нам служе да разменимо искуства, унапредимо сарадњу и развијемо идеје.“

„Разговарајући са господином Александром дошао сам до сазнања да се и у Бору граде саобраћајнице, брине о младима, старијима, пољопривредницима, улаже се у здраствене установе, у школе, једном мишљу, као и у читавој Србији брине се о човеку,“ – додао је градоначелник Цветановић. 

Градоначелник Бора Александар Миликић изразио је велико задовољство што је данас у једном од најлепших градова у Србији и казао:

„Лесковац се из дана у дан мења, ово није Лесковац какав ја памтим, данас је то много лепше и много боље. Оно што мало људи зна јесте да је Лесковац културни центар Србије, на врху по културним активностима које се дешавају. Драго ми је што Лесковац могу да узмем као пример када су у питању културне активности и културне институције.“

Оно што је синоним за Лесковац јесте „Роштиљијада“. Ово је град добрих укуса и мириса, али пре свега град добрих људи. Овде имам много пријатеља, један од њих је и градоначелник Цветановић.“

„Град Лесковац има добру развојну шансу и има прилику и могућност да иде корак у напред заједно са равојем Републике Србије и политике коју води Република Србија,“ – додао је градоначелник Миликић истакавши посебно задовољство што је председник Александар Вучић најавио нови ауто-пут за град Бор, што је велика ствар и велики помак за овај град.

Говоривши о граду Бору градоначелник Миликић додао је и:

„Оно што треба напоменути је да је град Бор град који има да понуди и туристичке дестинације, иако је рударски град, то су: Борско језеро, прелепо језеро, планина, Лазарева пећина и све оно чиме се ми дичимо и поносимо,“ – и истакао жељу да у наредном периоду град Бор и град Лесковац постану градови побратими.

Након пријема у кабинету градоначелници Лесковца и Бора обишли су погон турске компаније Џински у некадашњој Синтетици. Подсетимо, тамо тренутно ради око 900 радника и знавично отварање погона очекује се на јесен текуће године.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија