wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и директор Опште болнице Лесковац др Небојша Димитријевић су данас, у Дому здравља, примили трећу (бустер) дозу вакцине против заразне болести КОВИД 19.

Говорећи о значају треће дозе вакцине, која према процени стручњака повећава ефикасност у сузбијању корона вируса градоначелник је данас поново нагласио да вакцинација представља основни предуслов повратку начину живота пре избијања пандемије.

„Моје колеге и ја смо данас примили трећу дозу вакцине јер сматрамо да увек морамо дати пример суграђанима. Председник Републике Србије Александар Вучић и Влада РС су обезбедили довољно доза свих врста вакцине за све заинтересоване грађане, зато поново апелујем на грађане да се вакцинишу и допринесу борби против заразне болести Ковид 19 јер је вакцинација једина дугорочна и адекватна заштита“ – рекао је градоначелник и на основу изнетих података, односно на основу броја новооболелих који у Лесковцу износи 19 од 83 узорака закључио да ситуација није идеална. Када је реч о броју вакцинисаних лица, на данашњи дан у Лесковцу прву дозу су примила 49.143 лица, односно 44,64%, док су другу дозу примила 46.434 лица, односно 42,18%, а трећу 427 лица, што износи 0,39%. Градоначелник је данас и најавио да ће због великог интересовања од сутра вакцинација поново почети да се спроводи у хали Партизан.

На данашњој конференцији је било речи и о Роштиљијади. Градоначелник је нагласио да се ова манифестација неће одржати без препоруке и упутстава републичког Кризног штаба.

„Роштиљијада није само лесковачки бренд број један, она представља део наше традиције и историје, истовремено је и период значајних привредних активности које доприносе повећању буџета многих наших суграђана, пре свега угоститеља, привредних друштава која се баве услужним делатностима, продајом и куповином. Привреда нам јесте битна, али нам је много важнија безбедност и здравље наших суграђана и свих других гостију нашег града“ – казао је градоначелник и додао да су, уколико Лесковац добије сагласност за одржавање Роштиљијаде, све припреме завршене, тј. да су постављени штандови, ограда која не ремети функционисање становника централног дела града, пунктови за антигенско тестирање и да су сви надлежни спремни да у измењеним околностима организују чувену гастрономску манифестацију.

Директор Опште болнице Лесковац др Небојша Димитријевић је рекао да је 60% запослених у овој здравственој институцији вакцинисано, што је по његовим речима недовољно. Он је истакао да се тренутно ковид пацијенти шаљу на лечење у Крушевац али да ће уколико се испуне капацитети те установе и лесковачка болница припремити одељења за прихват лица оболелих од короне. „Имамо три, четири просторије које функционишу по систему дневних болница где пацијенти могу да приме терапије или информације о лечењу, али за сада и даље нисмо ушли у Ковид систем,“ – казао је др Димитријевић.

Након конференције градоначелник је у пратњи директора Дома здравља, директора болнице и др Душана Миловановића обишао реновиране просторије Службе за здравствену заштиту жена:

Директор Дома здравља Лесковац др Славиша Божић је након обиласка реновираних просторија Службе за здравствену заштиту жена, рекао:

„Урадили смо завршне радове на овом одељењу, а радови се односе на промену столица, кречење и комплетно реновирање намештаја. Ја морам да кажем да Дом здравља има 35 објеката, стога радимо константно на реновирању, фарбању, кречењу, замени црепова у другим амбулантама, могу да кажем да смо 95% свих амбуланти решили. Овде смо променили комплетно подове и тоалете, а 12 просторија је у питању. Морам да напоменем да су наши радници и наша техничка служба изводили радове, нисмо ангажовали ниједну фирму,“ – истакао је директор Божић и додао да је од 2013. године до данас у Дом здравља уложено негде око 287 милиона динара, што у опрему, а што у инвестиционо одржавање.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија