wrapper

Руководиоци локалне самоуправе на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем су данас одговарали на сва питања, предлоге, сугестије и примедбе које су грађани, удружења и сва остала заинтересована лица упутила у оквиру опције „Предложи буџет“ и у оквиру Јавне расправе поводом нацрта Одлуке о буџету града Лесковца за 2021. годину.

Јавна расправа је, због епидемиолошке ситуације, органиозована онлјан путем. На самом почетку обраћања градоначелник Цветановић је дао уводну реч у оквиру које је рекао:

„Буџет града је документ у коме се планирају приходи и примања, као и расходи и издаци Града током једне календарске године. Он представља приказ планираних јавних средстава која ће се слити у буџет у току једне године, као и планирану расподелу тих средстава, односно да објасни у које сврхе се користе јавни ресурси у циљу задовољења потреба грађана. Предлог буџета за 2021. годину настао је као скуп предлога и захтева који су издвојени као приоритети од стране институција установа културе, установа предшколског, основног и средњег образовања, месних заједница, удружења грађана, омладинских група, јавно комуналних предузећа и других корисника буџета, да сагледамо све сфере друштвеног живота, а придржавајући се смерница и упутства Владе РС. Трудили смо се да приликом сагледавања захтева за средствима сагледамо како различите сфере друштвеног живота, тако и њихову ефикасност и добробит у реализацији програма, пројеката и активности. Ово је прилика да се чују мишљења грађана, заинтересованих субјеката и осталих, о нашим намерама, планираним активностима , да уз Вашу помоћ, путем сугестија и предлога успемо да решимо неке проблеме које смо имали и још боље дефинишемо приоритете, имплементирамо их у буџет, а све у циљу побољшања квалитета живота наших суграђана.“

Градоначелник је данас говорио и о капиталним пројектима у граду чија се реализација планира наредне или у неколико наредних година и међу њима навео проширење канализационе мреже – ОРИО пројекат за шта ће бити издвојено 900,5 милиона динара, завршетак изградње централног градског трга са 152 милиона динара, реконструкцију дела булевара Николе Пашића са 250 милиона, реконструкција ул. Раде Жунића са пратећом инфраструктуром чија је процењена вредност 110 милиона, изградњу Централног постројења за пречишћавање отпадних вода у износу од 81,3 милиона динара, унапређење енергетске ефикасности у објектима јавне намене са 732,4 милиона динара, енергетску санација објеката Трговинско-угоститљске школе, чија је процењена вредност 184,8 милиона динара, изградњу стадиона, чија је процењена вредност 2.465.933.997 динара, реконструкцију улице Димитрија Туцовића, чија је процењена вредност 42 милиона динара, изградњу дечјег вртића у МЗ Моша Пијаде, чија је процењена вредност 77,8 милиона динара, реконструкцију и надградњу објекта Дечјег диспанзера, чија је процењена вредност 583 милиона динара и реконструкцију главне зграде Опште болнице, чија је процењена вредност 5.243.000.000 динара.

Већина питања које су грађани упутили поводом јавне расправе тицала се инфраструктуре, а било је питања и о спорту, култури, пољопривреди.

Поред градоначелника данас су говорили заменица градоначелника др Ана Јанковић Стојановић, чланови Градског већа Александра Ђорђевић, Стефан Китановић и Драгољуб Ђорђевић, начелник Градске управе Милош Цветановић, секретар Скупштине града Лесковца Зоран Вукашиновић, заменик секретара Скупштине Владимир Бранковић, шеф Одељења за финансије Марија Милосављевић, шеф Одељења за друштвене делатности Саша Младеновић, дирекотр ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић, директор јединице за имплементацију Пројекта управљања отпадним водама Маја Милошевић Милојић, помоћник градоначелника Андрија Атанасковић, сарадник у Кабинету градоначелника Милица Ристић Цакић.

Све одговоре на пристигле примедбе, сугестије, предлоге и питања постављена у оквиру опције „Предложи буџет“ и у оквиру Јавне расправе о нацрту Одлуке о буџету града Лесковцаза 2021. годину можете погледати на видеу испод.

 

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија