wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић и лесковачки привредник Дејан Јанковић, са помоћником директора Канцеларије за Косово и Метохију Зораном Бојовићем, јуче су обишли породицу Станојковић у селу Сушице у општини Штрпце.

Породици Станојковић дониран је трактор који ће по речима Радована Станојковића, оца тринаесторо деце, бити од велике помоћи у обављању пољопривредних послова.

Донација је уручена у оквиру акције помоћи српском становништву на Косову и Метохији покренутој након недавног разговора председника Србије Александра Вучића са грађанима у Лапљем селу.

„У Србији и Лесковцу постоји много људи добре воље, много привредника који желе да помогну. Данас смо у дому са тринаесторо деце, ова донација је најмање што можемо да се уради за овако велику породицу, за опстанак на Косову и Метохији, ових људи који бране интегритет и суверенитет наше земље“ рекао је градоначелник Цветановић, додавши да је сигуран да ово неће бити једина акција и да ће и други привредници Лесковца следити овакав пример.

Дејан Јанковић пожелео је породици да трактор користи у здрављу и да у будућности буде још бројнија.

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Зоран Бојовић изразио је велико задовољство због огромног одзива за помоћ са територије целе Србије.

„У овом тренутку имамо близу 600 тона разне робе која ће у најкраћем року бити достављена становништву. Надамо се да ће бити још донација" истакао је Бојовић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија